Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zajedno možemo više: Akta.ba podržala rad Diplomatskog zimskog bazara

31.12.2020. 13:05 / Izvor: Akta.ba

Sa velikim zadovoljstvom Akta.ba ove godine učestvuje na Diplomatskom zimskom bazaru, podržavajući ideju ovog  plemenitog događaja.

Ove godine Diplomatskog zimskog bazara, radi pandemije, neće biti, ali to nije spriječilo mnoge kompanije da podrže one kojima je sada naša pomoć najviše potrebna – djecu sa posebnim potrebama širom Bosne i Hercegovine.

"Zajedno možemo više, zato smo sretni što imamo priliku pomoći najosjetljivijoj kategoriji društva", navode iz Akta.ba.

Diplomatski zimski bazar je jednodnevni humanitarni događaj koji svake godine u Sarajevu okuplja međunarodnu i lokalnu zajednicu koji, rame uz rame, prikupljaju sredstva za najranjiviju djecu i mlade ljude širom Bosne i Hercegovine. U proteklih deset godina pomogao je hiljadama djece širom zemlje.

Svake godine više od 150 sudionika pomaže u prikupljanju sredstava za organizacije koje rade s djecom s posebnim potrebama i onima koji odrastaju bez roditeljske skrbi ili su teško bolesni, kao i mladim ljudima u potrebi. Prošle je godine, Diplomatski zimski bazar prikupio rekordnih 249,000 KM koje su dodijeljene u 23 udruženja.

“ZAJEDNO MOŽE PUNO. ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE. ZAJEDNO SMO DIPLOMATSKI ZIMSKI BAZAR.”

Moto Bazara je uvijek bio – svaka Marka je važna, pa tako i ove godine. U akciji mogu učestvovati svi građani pozivom na telefonski broj 17021.

Broj je jedinstven za korisnike svih operatera u BiH, a cijena poziva je 2KM.

Donirat se može i putem stranice https://pomoziba.org/campaign/74/diplomatski-zimski-bazar, kao i https://gogetfunding.com/dwb-2020-support-to-children-and-young-adults-charities-in-bosnia-and-herzegovina/

Novčane donacije se mogu uplatiti i izravno na račun Diplomatskog zimskog bazara:

Za uplate iz BiH:

Banka: Raiffeisen Banka BiH

Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo

Broj računa: 1610000160320059

Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

 

Za plaćanje iz inostranstva/For payments from abroad:

Bank name: Raiffeisen Banka BiH

SWIFT CODE: RZBABA2

IBAN: BA391610000160320059

Purpose: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

 

Organizatori ističu kako je podrška Bazaru ove godine važnija nego ikada te su pozvali građane da prate humanitarnu akciju putem Instagram i Facebook računa, te da dijele sadržaj sa prijateljima i porodicom koristeći oznake #Zajednomožemopuno #Zajednomožemoviše #ZajednosmoDiplomatskiZimskiBazar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti