Zenički "Hadžijski sudžuk" pobjednik regionalnog festivala

22.02.2021. 08:11 / Izvor: Fena
Zenički 'Hadžijski sudžuk' pobjednik regionalnog festivala

Kvalitetni suhomesnati proizvodi rezultat su porodične tradicije duge više od tri decenije.

Mesarski obrt “Meša” iz zeničkog sela Vjetrenice, sa svojim proizvodom "Hadžijska sudžuka", pobijedio je na prošlosedmičnoj Privredno-turističkoj manifestaciji "Sudžuka fest 2021" održanoj u Brčko Distriktu.

Na tom, inače regionalnom festivalu sudžuke te u konkurenciji 48 uzoraka iz 30-ak gradova Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, proizvod zeničkog mesara Mehmeda Mangića – Meše proglašen je za najbolji u svojoj konkurenciji.

"Uvijek se trudim da postignem najviši nivo kvaliteta, a za to je potrebno kvalitetno meso i strogo poštivanje procesa proizvodnje, kao i recepture po kojoj proizvodimo naš “Hadžijski sudžuk”.Naravno, recepturu smo godinama dorađivali i dobili proizvod s kojim, pokazalo se, možemo konkurirati u cijelom regionu. Na to smo posebno ponosni",  ističe Mangić.

Kvalitetni suhomesnati proizvodi rezultat su porodične tradicije duge više od tri decenije, a, osim “Hadžijske sudžuke”, svoju su paletu upotpunili i sa još dva brenda - “Zenička sudžuka” te “Specijal sudžuka”.

"Posjedujem i vlastitu farmu ovaca, bavim se i prodajom kurbana, a, osim sudžuke, proizvodimo i suho meso, kobasice, nareske, ćevape… Radim halal proizvode i po tome smo također poznati", podvlači Mangić.  

Za najbolji sudžuk koji je proizveden u industrijskoj proizvodnji na tom festivalu proglašen je proizvod crnogorske kompanije "Franca" iz Bijelog Polja, koja je svojevremeno, također, imala svoju firmu i u Zenici. U kategoriji najboljih sudžuka proizvedenih u Brčko Distriktu proglašen proizvod mesare "Kalić".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti