Fakultet za tehničke studije organizira međunarodni simpozij GeTID&teh 2015

28.08.2015. 11:24 / Izvor: Akta.ba

Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku posebnu pažnju posvećuje organizovanju akademskih i profesionalnih skupova, u vidu međunarodnih simpozija i konferencija iz različitih naučnih oblasti.

Fakultet  za  tehničke studije Univerziteta u Travniku posebnu pažnju posvećuje organizovanju akademskih i profesionalnih skupova, u vidu međunarodnih simpozija i konferencija iz različitih naučnih oblasti.

Četvrti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti, informacionih i tekstilnih tehnologija GeTID 2015 naziv je međunarodnog naučno-stručnog simpozija koji će biti održan od 23. do 25. oktobra 2015. godine u Travniku, na Fakultetu za tehničke studije i u hotelu "Blanca" na Vlašiću.  Značaj ovogodišnjeg, kao i svih prethodnih simpozija, je višestruk  s obzirom na to da inovacije u ovim oblastima predstavljaju ključni faktor u razvoju u oblastima grafičke tehnologije i dizajna, a od ove godine zastupljene su i oblasti arhitekture, građevine, informacionih i tekstilnih tehnologija, sigurnosti i zaštite na radu.

Učešće na ovogodišnjem Simpoziju uzet će predstavnici univerziteta iz BiH,  zemalja  regiona,  ali  i drugih  zemalja,  kao  i  predstavnici  naučnih  i  obrazovnih  institucija,  privrednih  društava  te  pojedinci  koji  se  bave djelatnostima iz oblasti grafičke industrije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti i zaštite na radu, informacionih i tekstilnih tehnologija. S obzirom na to da se radi o simpoziju međunarodnog karaktera, ovo je izuzetna prilika za promovisanje inovacija iz pomenutih oblasti, ali i renomiranih firmi čiji kvalitet treba da bude prepoznat na savremenom evropskom i svjetskom tržištu. 

Tokom dvodnevnog Simpozija bit će predstavljena najnovija dostignuća iz različitih oblasti (grafičke industrije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti i zaštite na radu, informacionih i tekstilnih tehnologija), održane radionice, okrugli stol i sastanak direktora privrednih subjekata, komorskih i visokoškolskih institucija. Svi učesnici Simpozija će dobiti odštampan abstract radova  na  bosanskom i engleskom  jeziku, a izvorni  naučni radovi bit će objavljeni u Zborniku radova GeTID&teh 2015.

Sve informacije o organizaciji Simpozija predočene su na web stranici GeTID-a i Fakulteta za tehničke studije. Kontakt telefoni su: +387 30 540 876; +387 61 225 229, +387 63 333 166, e-mail: simpozij2015@getid.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave