"Inclusion" konferencija diseminacije, 10. i 11. maj 2018.

10.05.2018. 10:23 / Izvor: Akta.ba
'Inclusion' konferencija diseminacije, 10. i 11. maj 2018.

Cilj konferencije je predstaviti Institucionalne Master planove koji su nastali kao jedna od aktivnosti projekta.

Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će Prva konferencija diseminacije u okviru Erasmus+ projekta Inclusion biti održana 10. i 11. maja. Aktivnosti prvog dana konferencije bit će organizirane u hotelu Blanca na Vlašiću, a za drugi dan planirane aktivnosti su u prostorijama  Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Izjave za medije planirane su u petak, 11. maja 2018. U 09:00 sati u Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta.  Nakon termina predviđenog za davanje izjava u 09:30 sati počinje prva sesija koja je otvorena za medije.

Cilj konferencije je predstaviti Institucionalne Master planove koji su nastali kao jedna od aktivnosti projekta. Master planovi objedinjuju ideju, proces i sprovođenje upravljanja inkluzivnom praksom, uvođenje inkluzivne nastave i inkluzivnog pristupa učenju i poučavanju na univerzitetima.

Učesnici konferencije su Univerzitet u Travniku, projektni tim, predstavnici Univerziteta u Tuzli, Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH, “Sarajevo susret kultura” SMOC, predstavnici konzorcija Republike Armenije, predstavnici partnera iz Austrije, Belgije I Ujedinjenog Kraljevstva, profesori I studenti sa Univerziteta te ostali stakeholderi iz BiH.

PREUZMI DOKUMENT:
Agenda

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave