Investiciono-razvojna konferencija 11. novembra u Srebrenici

26.08.2015. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Investiciono-razvojna konferencija 11. novembra u Srebrenici

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković jučer je s predstavnicima Sarajevo Biznis Foruma i UNDP-a razgovarao o pripremama za Investiciono-razvojnu konferenciju, koja bi trebala biti održana 11. novembra u Srebrenici.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković jučer je  održao sastanak sa predstavnicima "Sarajevo Biznis Foruma" i "UNDP-a", vezan za pripreme za "Investiciono-razvojne konferencije", koja će se održati 11. novembra 2015. godine u Kulturnom centru u Srebrenici.

"Nosilac konferencije će biti Opština Srebrenica u saradnji sa partnerima, a sa ciljem da konferencija bude na što višem nivou i sa što boljim efektima", potvrdio je načelnik Ćamil Duraković.

Cilj konferencije je popravak ambijenta građana Srebrenice, sa posebnim osvrtom na ekonomiju i otvaranje novih radnih mjesta.

"U narednom periodu uslijedit će potpisivanje sporazuma između Opštine Srebrenica, 'UNDP-a' i predstavnika 'Sarajevo Biznis Foruma', te nakon toga krećemo u operativnu realizaciju", rekao je Duraković.

Predsjedništvo BiH je pozvano da bude pokrovitelj konferencije, a očekuje se uključivanje državnih i entitetskih vlasti, kako bi u saradnji sa ambasadama i organizacijama u BiH, konferencija bila na očekivanom nivou.

Azra Čolić iz organizacije "Sarajevo Biznis Foruma" je istakla da su oni sa zadovoljstvom prihvatili partnerstvo u organizaciji Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave