Naklada Mate organizira u Sarajevu seminar o Lean managementu

07.10.2015. 09:31 / Izvor: Akta.ba
Naklada Mate organizira u Sarajevu seminar o Lean managementu

Lean menadžment je način kako eliminirati waste (rasipnost), smanjiti vrijeme trajanja procesa i poboljšati efikasnost unutar organizacije.

            LEAN MANAGEMENT

 Optimizacija procesa u uslužnim djelatnostima

Predavači:

•                 prof. dr.sc. Goran Oblaković

•                 prof. dr.sc. Mario Silić

Datum i mjesto: 

28.10.2015. Hotel SARAJEVO u Sarajevu

Lean menadžment je način kako eliminirati waste (rasipnost), smanjiti vrijeme trajanja procesa i poboljšati efikasnost unutar organizacije. Lean se fokusira na tok procesa i kako eliminirati muda – japansku riječ za rasipnost. Lean menadžment karakterizira manje svega: manje rasipnosti, ljudskog napora, investiranja u alate, inventar i razvojnog vremena za implementaciju novih procesa.

Seminar pokriva pojmove lean menadžmenta, lean menadžmenta principe, koncepte toka i stalnog poboljšanja, osnovne zahtjeve leana i kako ih primijeniti u praksi.

Seminar je veoma interaktivan, ne samo kroz odgovore na pitanja koja lean postavlja, nego i kroz razne primjere iz prakse i različita iskustva gdje je lean doveo do znatnih poboljšanja koristeći ideju kontinuiranog poboljšanja (kaizen) i eliminiranja rasipnosti (waste).

Razni alati i metode će biti prezentirani kao što su value stream mapping,Kaizen ciklus, six sigma i capability index. Seminar će ilustrirati rezultate implementacije leana kroz različite case studies i primjere iz prakse.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA POLAZNICI ĆE:

•             Moći razviti vještine za implementaciju leana unutar svog radnog okruženja s ciljem kontinuiranog poboljšanja procesa i procedura za postizanja veće učinkovitosti i efikasnosti;

•             Bit će u stanju primjeniti alate i metode lean menadžmenta za analizu procesa kao i planiranja poboljšanja procesa;

•             Svladat će osnovne koncepte lean menadžmenta da bi mogli pokrenuti inicijalni program procesa kontinuiranog poboljšanja unutar organizacije

 Kotizacija za seminar iznosi 160 € + PDV. U okviru seminara, sudionici dobivaju nastavni materijal, stručnu literaturu iz poslovne ekonomije, reference koje mogu koristiti u svakodnevnom radu, ručak te osvježenje u pauzama.

Na kraju programa sudionici će dobiti certifikat izdan od strane Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao priznanje za sudjelovanje na ovom programu.

Naklada MATE d.o.o. svim sudionicima seminara poklanja knjigu LEAN STARTUP!

Prijave se primaju do 26. 10. 2015. godine, a Naklada Mate odobrava popust "3 za 2", za dvoje polaznika iz iste tvrtke, treći polaznik seminar prati GRATIS!

Broj polaznika je ograničen!

U privitku pogledajte obrazac za prijavu.

Za više informacija slobodno kontaktirajte:

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob:     +387(0) 63 472 847

naklada.mate@infoneum.com

www.naklada-mate.ba

  

PREUZMI DOKUMENTE:
PRIJAVA-lean.doc
Lean_management_F.txt

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave