U Multiplexu Ekran Zenica očekuje vas urnebesna animirana komedija

29.06.2017. 10:07 / Izvor: Akta.ba

Illumination, koji je publici donio „Grozan ja“ i najveće animirane hitove 2013. i 2015, „Grozan ja 2“ i „Malce“, nastavlja avanture Grua, Lucy.

Od četvrtka 29. juna u Multiplexu Ekran Zenica očekuje vas urnebesna animirana komedija “GROZAN JA 3 (3D)”, biografsko-muzička drama po istinitoj priči “ALL EYEZ ON ME: LEGENDA O TUPACU SHAKURU”, komedija sa Will Farrellom na čelu koja će vas nasmijati do suza i biografska drama “PLESAČICA”

GROZAN JA 3 (3D) (DESPICABLE ME 3)

Illumination, koji je publici donio „Grozan ja“ i najveće animirane hitove 2013. i 2015, „Grozan ja 2“ i „Malce“, nastavlja avanture Grua, Lucy, njihovih predivnih kćerkica – Margo, Edith i Agnes – i Malaca u filmu „Grozan ja 3“. Steve Carellu i Kristen Wiig se pridružuje Trey Parker, ko-autor globalnog fenomena „South Park“ i brodvejskog hita „Knjiga mormona“. Parker pozajmljuje glas negativcu Balthazaru Brattu, nekadašnjoj dječijoj TV zvijezdi. On je postao opsjednut likom koji je tumačio '80-ih i ispostavit će se da je najstrašniji Gruov neprijatelj do sad. Film će početi da se prikazuje na ljeto 2017.

Termin projekcija svaki dan od: 18:00 sati.
Subotom i nedjeljom dodatni termini od: 12:00, 14:00, 16:00 i 18:00 sati.

KUĆA SREĆE (THE HOUSE)

Urnebesni Will Ferrell (Get hard, Tatica se vratio) i Amy Poehler (Sestre,Izvrnuto obrnuto) naći će se u nezavidnoj situaciji kada shvate da im je kćer primljena na fakultet, a oni nemaju novac za njeno školovanje. Scott (Will Ferrell) nagovori svoje prijatelje da organiziraju ilegalni casino u svom podrumu nakon što su on i njegova žena Kate (Amy Poehler) potrošili svu ušteđevinu za kćerkin fakultet.

Termin projekcija svaki dan od: 19:30 sati.

ALL EYEZ ON ME: LEGENDA O TUPACU SHAKURU

Film donosi istinitu, neispričanu priču o produktivnom reperu, glumcu, pjesniku i aktivistu Tupacu Shakuru. Film prati Shakura od njegovih mladih dana u New Yorku do vremena kad je postao jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih glasova na svijetu prije svoje prerane smrti u dobi od 25 godina. Unatoč svim neprilikama, Shakurov sirovi talent, moćni tekstovi i revolucionarni um tjerali su ga naprijed te je postao kulturna ikona čije naslijeđe i dalje raste dugo nakon njegova odlaska.

Termin projekcija svaki dan od: 21:15 sati.

PLESAČICA (LA DANSEUSE)

Ništa nije moglo pripremiti Marie-Louise (Soko) za ono što je čekalo. Postati dio Folies Berges u Parizu i pozornica širom svijeta. Zatim je stvorila „Serpentine Dance“ 1887. godine. Nakon smrti njenog oca, dvadesetpetogodišnja Marie-Louise napušta svoj život na američkom Zapadu i seli se kod majke u New York, slijedeći svoje najveće snove – postati glumica. Jedne noći na pozorišnoj sceni, zapetljavši se u svoju dugu haljinu, izbjegava pad tako graciozno, stvarajući čarobni pokret: „Serpentine Dance“. Publika šokirana, želi još više. Marie-Louise postaje Loie Fuller. Ona kreće u novi život, naporan i težak, napušta New York gdje imitatori žele da ukradu njene inovacije, i seli se u Pariz. U gradu svjetlosti, zasljepljuje publiku svojim izvedbama i postaje ikona.

Termin projekcija svaki dan od: 20:15 sati.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza