Biografski triler "Skin" i revija evropskog filma u Multiplex "Ekran" Zenica

08.08.2019. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Biografski triler 'Skin' i revija evropskog filma u Multiplex 'Ekran' Zenica

Publika će uživati i u reviji evropskog filma koja počinje osmog avgusta, a završava dvadeset dana poslije.

I naredna filmska sedmica u Multiplexu “Ekran” Zenica, publici nudi itekako zanimljiv filmski sadržaj. Naime, sa prikazivanjem počinje biografski triler “Skin”, u režiji Guya Nattiva, a koji nas upoznaje sa Bryonom Widnerom koji je bio jedan od najtraženijih skinheada na FBI-ovoj listi.

Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simboliziraju zločine iz mržnje. Kada upoznaje Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornost očinstva ga snažno potakne da napusti pokret i život pun mržnje. Njegova odluka je doslovce dočekana na nož od strane njegove bivše bande koja mu prijeti smrću dok pokušava okrenuti svoj život.

Također, publika će uživati i u reviji evropskog filma koja počinje osmog avgusta, a završava dvadeset dana poslije.

U prvoj sedmici revije bit će prikazani filmovi “Jaovo putovanje”, svaki dan od 18:00 sati i film “U ratu”, od 21:00 sat.  

I u narednoj sedmici publika će imati priliku gledati akcijski sprektakl godine “PAKLENE ULICE – HOBBS & SHAW”, kao i filmove namijenjene najmlađima.

Filmski raspored i termine igranja moguće je preuzeti na: http://bit.ly/2KuOIBc, a sve informacije kao i rezervacije ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona: 032 407 518, svakim radnim danom poslije 17h, a vikendom tokom cijeloga dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza