Najsavremenije kino: Zenički CineStar otvorio vrata a uskoro stiže i u Sarajevo

09.01.2020. 12:01 / Izvor: Akta.ba
Najsavremenije kino: Zenički CineStar otvorio vrata a uskoro stiže i u Sarajevo
OTVORI GALERIJU

Ovo je prvi Blitz CineStar u Zenici koji će kako kažu svim posjetiocima iz Zenice, ali i drugih gradova Srednje Bosne pružiti nezaboravno iskustvo gledanja filmova.

Ljubitelji filmske umjetnosti od 18. decembra  svoje omiljene likove mogu gledati u još jednom kinu vrhunske kvalitete. Riječ je o CineStar kinu sa pet zvjezdica koje se nalazi u Family centru Ekran u Zenici.

Ovo je prvi Blitz CineStar u Zenici, a peti u BiH, koji će kako kažu svim posjetiocima iz Zenice, ali i drugih gradova Srednje Bosne pružiti nezaboravno iskustvo gledanja filmova.

Domaća kompanija Grading KGM d.o.o Zenica dobila je zadatak da ovo kino dovede do savršenstva.

Kako su za Akta.ba kazali svi radovi su završeni u planiranom roku i objekat je pušten u funkciju kada je i planiran po projektu.

"Naša kompanija je bila zadužena za radove na čeličnoj konstrukciji gledališta sa stepeništem obzirom da su zahtijevani veći standardi u odnosu na prethodno kino, a riječ je o nekadašnjem kinu Multiplexa Ekran Zenica. Svi radovi su se vršili prema standardima CineStara", kazali su.

Vrijednost radova iznosila je je 25.000 KM bez pdv-a.

Kako su kazali iz kompanije ponosni su što su mogli biti dio jednog ovakvog svjetskog projekta koji je sada dostupan i Zeničanima.

U zeničkom CineStaru potpuno je renoviran čitav ambijent, kino dvorane, ali i gastro kutak za ponudu hrane i pića.

Ovo kino ima tri dvorane s kapacitetom od 276 sjedišta i nudi jedan potpuno novi način gledanja filmova uz najnovije tehnologije.

Vodeći lanac kinodvorana u regiji te najbolji u Evropi za 2019. godinu ima ukupno 22 CineStar multipleksa, 138 dvorana i više od 21.500 sjedišta.

Kada je riječ o našoj zemlji, prvi muiltipleks u BiH CineStar Mostar kompanija Blitz-CineStar otvorila je 2012. godine. Nakon Mostara uslijedilo je otvaranje multipleksa u Bihaću, Tuzli i Banjoj Luci. Pored zemalja regije, CineStar koji bilježi početke još od davne 1948. godine, ima multiplekse u više evropskih zemalja.

Uskoro će i glavni grad naše zemlje, kako najavljuju biti bogatiji za dva nova CineStar kina. Podsjećamo da se jedan već gradi na Marijin-Dvoru iza hotela Holiday a drugi bi trebao, još uvijek nezvanično, biti otvoren u novom Bingo centru koji se gradi u sarajevskom naselju Alipašin Most.

Inače, CineStar u BiH nudi superiorne kinoformate i to 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk, kao i amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koji osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti