Otvoren poziv za projektne prijedloge IPA Prekograničnog programa BiH-CG

25.10.2016. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv za projektne prijedloge IPA Prekograničnog programa BiH-CG

Svi neophodni dokumenti za dostavu projektnih prijedloga i informacije o pozivu potencijalnim aplikantima su dostupni na web stranicama.

Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, kao operativne strukture za sprovođenje IPA prekograničnog programa dvije države, u saradnji sa Delegacijom EU u BiH održale su 25. oktobra 2016. u hotelu “Bristol” u Mostaru u 11:00 sati uvodni sastanak povodom objave prvog Poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru ovog Programa

Nakon obraćanja predstavnika operativnih struktura, učesnicima su predstavljene opšte karakteristike Programa, dok je u nastavku održan Info dan u vezi konkretnih pravila i uslova prvog poziva. 

Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA II Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora, 2014-2020, vrijedan 3.240.000 eura otvoren je do 2.12.2016. godine. Kroz Prvi poziv biće podržane akcije u vezi sa dva specifična cilja: - Povećanje mogućnosti zapošljavanja i socijalne uključenosti ranjivih grupa  - Unaprijeđenje kvaliteta i raznolikosti turističke ponude zasnovane na prirodnoj i kulturnoj baštini 

Svi neophodni dokumenti za dostavu projektnih prijedloga i informacije o pozivu potencijalnim aplikantima su dostupni na web stranicama EuropeAida-a, Delegacije EU u BiH, Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti