Saradnja SSST-a i Datalaba BH u edukacijskom procesu

13.12.2011. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Saradnja SSST-a i Datalaba BH u edukacijskom procesu

U utorak, 13. decembra 2011. godine, predstavnici Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i kompanije Datalab BH su potpisali Ugovor o saradnji, koja se temelji na edukacijskom procesu.

Potpisnici ugovora Emir Ganić, izvršni direktor SSST i Nedim Pašić, direktor Datalab BH, dogovorili su saradnju s osnovnim ciljem - »obezbijediti SSST software za poslovnu informatiku, kako bi u nastavnom procesu studentima omogućili učinkovitije izučavanje predmeta uz pomoć i primjenu najsavremenijih tehnologija, te tako utjecali na kvalitet stečenog znanja i pružili im veće mogućnosti nakon završenog studija«.

Uz rad na poslovno-informacionom sistemu Pantheon, studenti će imati priliku već kroz studij susresti se sa izazovima svakodnevnog rada finansijskog direktora, računovođe i ostalih radnih mjesta u okviru računovodstva i drugih povezanih funkcija u preduzećima i naravno zahtjevu vlasnika i direktora da se generisani podaci pretvore u dobit.


Datalab, kao vodeća kompanija za razvoj poslovne programske opreme za mala i srednje preduzeća u Adriatik regiji, sa partnerima oblikuje i širi ekosistem koji učenicima, studentima i ostalim, koji se obrazuju i osposobljavaju u mreži njegovih EDU partnera omogućava lakše i brže zaposlenje.

SSST konstantno ulaže u razvoj svoje infrastrukture i nastavnog kadra, te raspolaže najsavremenijom opremom za izvođenje nastave, trenutno u svom sastavu ima šest fakulteta, šest istraživačkih instituta i Filmsku akademiju, te više od 320 studentata na dodiplomskim, postdiplomskim i doktorskim studijima.

Kroz saradnju SSST i kompanije Datalab BH omogućen je brži i neposredniji protok znanja i informacija potrebnih za kvalitetnije osposobljavanje i obrazovanje kadrova, koji će biti zaposleni u privredi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti