Dan Pantheon računovođa 2023: "Digitalizacija računovodstva u praksi"

06.12.2023. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Pantheon
OTVORI GALERIJU

Dan PANTHEON računovođa, istaknuti događaj u svijetu računovodstva, okupio je vodeće stručnjake kako bi predstavili najnovije trendove.

Dan PANTHEON računovođa, istaknuti događaj u svijetu računovodstva, okupio je vodeće stručnjake kako bi predstavili najnovije trendove, tehnologije i prakse koje oblikuju moderno računovodstvo. Konferencija je bila namijenjena svima koji žele biti u skladu s napretkom u računovodstvu te je ponudila dubinski uvid u napredak digitalizacije ovog ključnog sektora poslovanja.

Dan PANTHEON računovođa pružio je uvid u mogućnosti naprednog usavršavanja računovodstvenih procesa kroz integraciju modernih tehnoloških rješenja. Poseban fokus je bio na PANTHEON uslugama za ePoslovanje. Učesnici su dobili detaljan uvid u prednost digitalnih alata poput PANTHEON eProcesa, eDokumentacije, eKnjiženja i Sigurnosne kopije, koje Datalab do krajnjih korisnika pruža u saradnji sa partnerom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije.  

Prezentiran je i PANTHEON Web Light, online poslovni program dizajniran da udovolji zahtjevima brze digitalizacije i online poslovanja. Zahvaljujući podršci modernog data centra BH Telecoma, PANTHEON Web Light omogućava potpunu mobilnost poslovanja pružajući pristup podacima putem interneta, bilo kada, bilo gdje.

Izuzetno značajna diskusija na okruglom stolu na temu "Digitalizaciji računovodstva u praksi – Iskustva PANTHEON korisnika" ponudila je uvid u implementaciju digitalnih rješenja u svakodnevnom radu računovođa, istaknuvši ulogu umjetne inteligencije (AI) u računovodstvu. Integracija AI-a u računovodstvene procese postaje neizostavna za postizanje efikasnosti, preciznosti i smanjenje rizika. Korisnici poslovnog programa PANTHEON podijelili su svoja stručna iskustva u primjeni digitalnih rješenja u svakodnevnom radu računovođe.

Prepoznata je itekako i ključna uloga digitalizacije u slučaju konsolidacije preduzeća. Dan PANTHEON računovođa je, kroz predavanja i diskusije, istakao važnost digitalnih alata u procesima konsolidacije, omogućavajući bržu analizu podataka, efikasniju komunikaciju između različitih ogranaka kompanija te donošenje preciznijih strateških odluka.

Tokom konferencije, prisutnima su također predstavljena unapređenja i nove funkcionalnosti u finansijskom modulu programa, kao i modulu za obračun plata i kadrove, prilagođene najnovijim zakonima i propisima.

"Dan PANTHEON računovođa nije samo platforma za razmjenu znanja već i prilika za oblikovanje budućnosti poslovanja. Kroz iskustva PANTHEON računovođa želimo pokazati kako tehnologija može transformirati rad i unaprijediti rezultate u računovodstvu.

U današnjem svijetu koji se neprestano mijenja, računovodstvo ima ključnu ulogu u transformaciji poslovanja, a PANTHEON računovođe već se ističu kao predvodnici u digitalizaciji. Kao kompanija posvećena razvoju ERP sistema i rješenjima za ePoslovanje, Datalab razumije važnost prilagodbe i usvajanja novih tehnologija kako bi podržali nositelje digitalne transformacije", izjavio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti