Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost

Počinje dvodnevni događaj "PIT Krajina 2023"

20.09.2023. 09:10 / Izvor: Akta.ba
pit krajina

U četvrtak, 21. septembra 2023. u hotelu "Kostelski Buk" u Bihaću počinje dvodnevni događaj PIT Krajina 2023.

U četvrtak, 21. septembra 2023. u hotelu "Kostelski Buk" u Bihaću počinje dvodnevni događaj PIT Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost u organizaciji agencije za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing uz podršku Grada BihaćaRazvojne agencije Unsko-sanskog kantonaPrivredne komore USK i Cube Consultinga.

"Ovoseptembarski PIT događaj izrastao je iz PIT konferencija i, mogu reći, postao odlična poslovna tradicija. Događaj smo diferencirali u dvije kategorije: stručnu konferenciju posvećenu predstavnicima proizvodnje, industrije i tehnologije te poslovni sajam, a obilovat će stručnim izlaganjima i praktičnim radionicama, prilikama za umrežavanje i dogovaranje poslovne saradnje te razmjenu iskustava i diskusiju", riječi su Samire Avdić, direktorice agencije Bravaria Industrial Marketing.

Podsjetimo, ovo je osmi u nizu stručnih i tematskih događaja u organizaciji agencije Bravaria od početka ove godine, a treći u Unsko-sanskom kantonu: prva PIT konferencija održana je 2018. godine, potom 2019, nakon koje je uslijedila pauza uslijed pandemije korona virusa.

"Ove godine u Bosansku Krajinu vraćamo PIT događaj, bogat, raznovrstan i respektabilan s važnim ciljem ujedinjenja privrede ovog kraja te otvaranja novih prilika i mogućnosti. Cijeneći povratne informacije od naših lokalnih partnera i saradnika, kao i iskazani interes kompanija i pojedinaca, vjerujemo da nas očekuju dva odlična dana", ističe Avdić.

PIT događaji predstavljaju snagu i potencijal poslovne zajednice Bosne i Hercegovine na polju proizvodnje, industrije i tehnologije te imaju zadatak biti dobar pokretač potrebnih i željenih promjena. U kratkom vremenu nude sva važna i aktuelna komprimirana znanja i najbolje prakse, kako profesionalcima, tako i entuzijastima ovog sektora. 

Bit će to svojevrstan ekosistem koji podržava inovacije i poduzetništvo, a bogata agenda tematski je podijeljena i okvirno obuhvata cjeline poput: automatizacije u proizvodnji, industrijskih softvera i pametnih fabrika, novih tehnoloških trendova, uloge robota u proizvodnji, nabavke u proizvodnji, važnosti ljudskih potencijala te nosilaca regionalnog razvoja USK. 

Partner u organizaciji događaja: Grad Bihać

Srebrni sponzori događaja: CadCam Solutions, Cube Consulting, DataLab, Ensolva,

Bronzani sponzori događaja: BHS Informatika, Euro-Roal, 

Prijatelji događaja: Long Wood, Krupa Kabine, Ant Colony, USAID, Aras, Akrobat, GAT, Asta

Business media partner događaja: Fena, Akta.ba

Medijski pokrovitelji događaja: PIT.ba, Manager, RTV Bihać

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave