Konferencija - Konkurencijske politike i pravni okvir u Sarajevu

17.02.2015. 10:32 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija - Konkurencijske politike i pravni okvir u Sarajevu

Karanović & Nikolić, član AmCham-a, zajedno sa Fondacijom Friedrich Naumann za slobodu, imaju zadovoljstvo da Vas obavijeste o organizaciji konferencije "Politika zaštite konkurencije na putu pristupa EU“

Karanović & Nikolić, zajedno sa Fondacijom Friedrich Naumann za slobodu, organizuju konferenciju "Politika zaštite konkurencije na putu pristupa EU" koja će se održati 20. februara 2015. godine u hotelu Europe, u Sarajevu.

Osnovni cilj konferencije je da učesnicima pruži pregled najvažnijih aspekata primjene prava zaštite konkurencije. Teme o kojima će se diskutovati će obuhvatati sve ključne zakonske propise, njihovu praktičnu primjenu i značaj koji imaju za poslovnu zajednicu u svijetlu rastuće potrebe za usklađivanjem sa zakonodavstvom EU.

Konferenciju će otvoriti Charles du Vinage, Direktor Projekta Friedrich-Naumann-Fondacije za Zapadni Balkan i Adrian Pollmann, Zamjenik Ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH, nakon čega će slijediti uvodno izlaganje od strane Gordane Živković, članice Konkurencijskog vijeća BiH.

Učesnici na panelu će biti Branko Morait i Jadranka Brenjo, sudije Apelacionog i Upravnog Odjeljenja Suda BiH,  prof. dr. Dijana Marković-Bajalović, profesorica i ekspert iz oblasti konkurencijskog prava,  Olgica Spevec, nezavisni konsultant i ekpert iz domena konkurencijske politike AS Consult d.o.o. iz Hrvatske, Kjetil Tvedt, Viši ekonomista EBRD, London, Franck Audran, advokat za konkurencijsko pravo u Gide Loyrette Nouel, i Rastko Petaković, advokat i šef regionalnog odjela konkurencijske prakse u Karanović & Nikolić. 

Konferenciji će prisustvovati uvaženi međunarodni stručnjaci, predstavnici državnih organa, advokati, korporativni pravnici, koji će predstaviti regionalni pravni okvir zaštite prava konkurencije, razvoj i trenutnu praksu u regionu, političke, ekonomske i pravne posljedice, kao i buduće izazove u primjeni ovih normi.

Za više informacija ili prijavu za prisustvo kontaktirajte nina.juricev@karanovic-nikolic.com

 

PREUZMI DOKUMENT:
Novi_program_Konferencija_o_konkurenciji_20Feb2015.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave