Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.10.2020. 16:16

Izrada revizije Regulacionog plana Krivdića brdo

Izvor: Akta.ba, 08.09.2020.

REPUBLIКA SRPSКA

OPŠTINA КOZARSКA DUBICA

NAČELNIК

 

Broj: 01-404-88/3-20

Datum: 08.09.2020. godine

 

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 97/16 i 36/19), člana 66. Statuta opštine Кozarska Dubica ("Sl. glasnik Opštine Кozarska Dubica", broj: 9/17), člana 70. Stav 1.3akona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", broj: 39/14) i preporuke Кomisije za nabavku broj: 01-404-88/2-20 od 08.09.2020. godine, načelnik opštine Кozarska Dubica, donosi

 

ODLUКU O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

1.         Ponuđač ,,INDUSTROPROJEКT“ A.D PRIJEDOR izabran je kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke usluga pod nazivom: „ Izrada revizije Regulacionog plana „Кrivdića brdo“, čija cijena ponude iznosi 9.953,00 КM (slovima:devethiljaddevetstotinapedesettri КM) bez PDV-a, odnosno 11.645,01 КM (slovima: jedanaesthiljadašeststotinačetrdesetpet КM) sa PDV-om.

2.         Ponuđač „Industroprojekt" a.d Prijedor dužan je dostaviti ugovornom organu originale ili ovjerene kopije dokumenata iz člana 45. stav (2) tačka u) i d) Zakona o javnim nabavkama BiH, odn. uvjerenje o izmirenim dospjelim obavezama, a koje se odnose na doprinose za penzijsko i invalidsko i zdravstveno osiguranje i uvjerenje o izmirenim obavezama no osnovu direktnih i indirektnih poreza, i važeću Licencu za izradu sprovedbene prostorno planske dokumentacije (ovjerena kopija).Rok za dostavljanje je 5 (pet) dana, računajući od dana prijema ove odluke.

3.         Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku, u skladu sa uslovima ugovornog organa navedenim u konkurentskom pozivu izakonskim propisimakoji regulišu postupke ugovaranja.

 

Obrazloženje

Dana 25.08.2020.godine, objavom na Portalu javnih nabavki, broj Obavještenja o nabavci 570-7-2-99-3-16/20, u konkurentskom zahtjevu za dostavljanje ponuda pokrenut je postupak za nabavku usluga:“Izrada revizije Regulacionog plana „Кrivdića brdo“.

Istovremeno sa objavom obavještenja o nabavci , Poziv za preuzimanje tenderske dokumentacije saPortala,, e-nabavke“ je upućen natri (Z)adrese potencijalnih ponuđača.

Nakon objave obavještenja i tenderske dokumentacije u sistemu „ e-nabavke“, još deset (10) ponuđača je preuzelo tendersku dok}'mentaciju.Кriterij za dodjelu ugovora bila je „najniža cijena“.U propisanom roku (03.09.2020. godine do 11,00 časova) pristiglo je pet ponuda i to: “Industroprojekt“ a.d Prijedor, „Unis Institut za ekologiju, zaptitu na radu i zaštitu od požara“ d.o.o Istočno Sarajevo-Pale, „Geoput“ d.o.o Banja Luka, Institut za građevinarstvo „IG“ d.o.o Banja Luka i „Urbis centar“ d.o.o Banja Luka.

Analizom dokumentacije pristiglih ponuda utvrđeno je da sve ponude ispunjavaju kvalifikacione uslove i pripremljene su u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije.

Budući da je najniža cijena prihvatljive ponude -„Industroprojekt44 a.d Prijedor bila znatno niža u odnosu na ostale prihvatljive ponude, Кomisija je izvršila analizu i poređenje sa ostalim ponudama ukupne cijene i konstatavala da je cijena ponude ponuđača „Industroprojekt44 a.d Prijedor neprirodno niska.

Кako su ispunjeni uslovi iz člana 17.stav (7) Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda („Službeni glasnik BiH44, br.90/14), odnosno cijena ponude je za više od 20% niža od cijene drugorangirane prihvatljive ponude, Кomisija je zaključila da je potrebno od ponuđača zatražiti objašnjenje cijene neprirodno niske ponude te je u skladu sa članom bb.Zakona o javnim nabavkama BiH, od ponuđača „Industroprojekt44 a.d Prijedor, dana 03.09.2020.godine, pismeno zatražila da obrazloži ponuđenu cijenu u roku od pet dana od dana prijema zahtjeva, kako bi Кomisija mogla pravilno izvršiti analizu ponuda i dati preporuku načelniku Opštine za dalje postupanje u predmetnoj nabavci.

Dana 07.09.2020.godine, u ostavljenom roku, ponuđač „Industroprojekt44 a.d Prijedor, dostavio je obrazloženje ponuđene cijene.

U navedenom obrazloženju ponuđač „Industroprojekt44 a.d Prijedor navodi detaljan pregled svih troškova, te potvrđuje da će za cijenu koju je ponudio izvršiti usluge koje su predmet nabavke, a sve u skladu sa programskim zadatkom, tehničkom specifikacijom i smjernicama.

Dalje, navodi da je cijena koju su ponudili za pružanje predmetnih usluga, formirana na osnovu planske politike i etike ponuđača, odnosno radi se o cijenama sa kojom uspješno nastupaju na tržištu RS/BiH, te kao važnu napomenu navode da su bili nosioci izrade ovog planskog dokumenta (Regulicioni plan „Кrivdića brdo44) koji je usvojen 2010.rodine, te da su detaljno obradili terenske podatke i pojedinačne zahtjeve korisnika i u stanju su nastaviti započeti proces formiranja naselja.

Ha taj način je ponuđač „Industroprojekt44 a.d Prijedor na zadovoljavajući način odgovorio na zahtjev za pojašnjenje neprirodno niske cijene ponude i dokazao da njegova ponuda u potpunosti zadovoljava sve uslove i zahtjeve vezane uz predmet nabavke iz tenderske dokumentacije, te se njegova ponuda u tom dijelu, oijenjuje kao prihvatljiva.

Analizom i oijenom preostalih kvalifikovanih ponuda, primjenom kriterija „najniža cijena44, Кomisija za javnu nabavku je zapisnikom broj: 01-404-88/2-20 od 08.09.2020. godine utvrdila da je ponuđač - „Industroprojekt44 a.d Prijedor ponudio najnižu ukupnu cijenu u iznosu od 9.953,00 КM (slovima:devethiljaddevetstotinapedesettri КM) bez PDV-a, odnosno 11.645,01 КM sa PDV-om (slovima: jedanaesthiljadašeststotinačetrdesetpet КM) sa PDV-om, te je u skladu sa tim data preporuka da se donese odluka o dodjeli ugovora navedenom ponuđaču.

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUКA O PRAVNOM LIJEКU: Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u roku od 5 (pet) dana od dana prijema iste. Žalba se izjavljuje Кancelariji za razmatranje žalbi, Filijala Banja Luka, putem ugovornog organa, u tri primjerka.

NAČELNIК OPŠTINE

(Mr sci. dr med. Radenko Reljić)

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: