Alternativa trapezni limovi pouzdan proizvod za pokrivanje i oblaganje objekata

Građevina

Alternativa trapezni limovi pouzdan proizvod za pokrivanje i oblaganje objekata

05.07.2019 08:11:20 / Izvor: Akta.ba

Trapezni limovi koje proizvodi firma Alternativa d.o.o Sarajevo su izvrstan i pouzdan proizvod za pokrivanje i oblaganje objekata. Široku primjenu ovi limovi imaju kod industrijskih hala, stambenih i poslovnih objekata, prodajnih centara, skladišta, nadstrešnica, štala, garaža i pomoćnih objekata.

Svi trapezni profili se proizvode sa dodatnim vodosigurnosnim žlijebom koji u potpunosti omogućava pravilno funkcioniranje krovnog pokrivača. Trapezno profilisani limovi se proizvode u pločama, tačne dužine u profilu i u boji po zahtjevu kupca, tako da nema nepotrebnih gubitaka materijala. Sa ovako profilisanim limovima i uz srtučno osoblje montaža lima je puno lakša i preciznija. Svi profili se rade od pocinčanog, plastificirano bojenog lima debljine 0,70 mm. Također, mogu valjati i aluminijske, pocinčane i inox limove.

Trapezni limovi se pričvrščavaju specijalnim vijcima sa neoprenskom podloškom u donju zonu lima, a ugradnju ovih profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za ovu vrstu djelatnosti. Vijke je moguće poručiti u željenoj boji i za bilo koju vrstu konstrukcije: drvo, beton, metal.

Kompletan asortiman trapeznih limova posjeduje izuzetne tehničke karakteristike visoke nosivosti što je verificirano od strane IMK – Instituta za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primijenjenim repromaterijalima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina