al

Filantropi

Ambasador Republike Turske u BiH donirao 80 ultrazvučnih pregleda dojke

17.12.2018 14:09:43 / Izvor: Akta.ba

Ambasador Republike Turske u BiH Njegova ekselencija Haldum Koč sa suprugom Pinar danas su posjetili Hadžičko udruženje oboljelih i liječenih od tumora "Rubin". Koč je u ugodnom razgovoru sa članovima ovog udruženja prije svega zahvalio  predsjednici Esmi Šehić i članovima "Rubina" za sve što čine na polju suzbijanja rakova i tumora.

"Došao sam ovdje sa namjerom da Vama, koji svojim svijetlim primjerom u borbi protiv bolesti nesebično pomažete i drugima, iskažem svoje poštovanje. Nije mala stvar da u sredini koja je malo dalje od glavnog grada BiH da građanima omogučite da imaju ultrazvučni i mamografski pregled. Hvala vam i ambasada Turske stoji Vam na raspolaganju". - rekao je Haldum Koč, ambasador Republike Turske u BiH.

"Počašćeni smo samom činjenicom da ste danas ovdje sa nama. Što se planova za budućnost tiče, Udruženje nastavlja da radi svoje redovne aktivnosti. U saradnji sa organizacijom "Think pink" planiramo u narednoj godini organizovati 50 besplatnih mamografija, a i nastaviti sa ultrazvučnim pregledima". - rekla je Esma Šehić, predsjednica Udruženja.

Gospođa Pinar Koč uručila je predsjednici Udruženja novac koji je dovoljan za 80 ultrazvučnih pregleda dojke. Gospođa Koč je izrazila nadu da će svi pregledi biti negativni te da će trend oboljelih biti u stalnom padu.

Podsjetimo, Udruženje Rubin iz Hadžića u proteklih godinu i tri mjesesa je uradilo oko 2000 ultrazvučnih pregleda dojke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi