al

Građevina

Baupartner AB konstrukcije na objektima Yavuz Company

21.06.2019 08:24:27 / Izvor: Akta.ba

Baupartner je završio montažu AB konstrukcije dogradnje poslovnog objekta Yavuz Company u Živinicama.

Podsjećamo betonske montažne konstrukcije odlikuje:

Ekonomičnost i visok kvalitet

Ovakav tip gradnje je i do 30% brži , jeftiniji i kvalitetniji od standardne tradicionalne  gradnje livenja betona na licu mjesta. Pored ove prednosti kvalitet proizvoda je bolji u odnosu na klasičnu gradnju jer se proizvodnja odvija u kontrolisanim uslovima , bez uticaja atmosferskih neprilika. Svi elementi konstrukcije su optimizirani, a njihova montaža jednostavna i brza. Elementi su izrađeni u glatkim kalupima i završno obrađeni te nije potrebno održavanje i bojenje konstrukcije.

Velika brzina građenja

Montaža objekata se odvija veoma brzo s obzirom da se na gradilište dovoze gotovi elementi koji se montiraju, bez potrebe za dodatnom obradom. Utjecaj vremenskih prilika je sveden na minimum s obzirom da se proizvodnja odvija u kontrolisanim uslovima.

Široke mogućnosti primjene

Proizvodni program betonskih elemenata dopušta veliku fleksibilnost u primjeni konstrukcija i dozvoljava slobodu u oblikovanju objekata. Veliki konstruktivni rasponi omogućavaju izgradnju objekata sa veoma malo unutrašnjih stubova, što je posebno bitno u proizvodnim, skladišnim i trgovačkim objektima.

Sigurnost

Veliku pažnju posvećujemo sigurnosti naših konstrukicja te prilikom projektovanja primjenjujemo savremene standarde koji se odnose na stabilnost konstrukcija na potrese. Betonske konstrukcije takođe karakteriše visok stepen vatrootpornosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina