al
Estetska privlačnost i dobre performanse linoleuma kao podne obloge

Nekretnine i enterijer

Estetska privlačnost i dobre performanse linoleuma kao podne obloge

21.03.2019 10:10:14 / Izvor: Akta.ba

Estetska privlačnost i dobre performanse, raznovrsna rješenja dizajna i boja, sigurnost i trajnost upotrebe razlikuju linoleum kao zasebnu skupinu modernih podova, a idealna kombinacija visoke kvalitete i pristupačne cijene čini njegovu upotrebu gotovo sveprisutnom.

Za sve one kojima se digne kosa na glavi kada čuju riječ linoleum – imamo šokantnu vijest. Stiglo je novo doba i linoleumi odavno nisu ono što su nekad bili, nego su to sada suvremene, atraktivne i posve drugačije podne obloge od onih koje su imale naše bake po kuhinjama i hodnicima. Njihova najveća prednost je što su prirodni, antibakterijski, antialergijski i užasno izdržljivi, gotovo neuništivi. Linoleum, naime, spada u trajnije podne obloge, a izrađuje se od kaučuka, lanenog ulja, smole, jute i drvenog brašna – dakle isključivo od prirodnih materijala.

Zbog prirodnih materijala od kojih je linoleum izrađen izuzetno je povoljan za zdravlje jer ima antialegrijska i antibakterijska svojstva. On je vrlo zahvalna podna obloga pogotovo za mjesta gdje borave djeca jer zaustavlja razvoj plijesni te gljivica te je također vrlo dobar zvučni izolator. Uz to otporan je na tretiranje raznim kemikalijama te mineralnih ulja, a najistaknutija prednost linoleum podova je velik izbor uzoraka i dizajna. Iako se linoleum u posljednje vrijeme rijetko koristi u stanovima, njegova upotreba i danas je vrlo česta u poslovnim i javnim prostorima te posebice u vrtićima i školama. Za njega je važno da se postavi na ravnu podlogu poput betona, teraca ili plivajućeg poda.

Atraktiv d.o.o. u svojoj ponudi ima linoleum renomiranih svjetskih proizvođača u debljinama od 2,5 mm, 3 mm i 4 mm.

Posjetite ih u njihovom objektu i uvjerite se i sami u široku ponudu, profesionalnost, kvalitetu i pristupačne cijene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer