Filantropi

Humanista Ramiz Kadrić uručio dostavno vozilo Općini Jablanica

20.09.2019 07:48:17 / Izvor: Akta.ba

Ramiz Kadrić, predsjednik njemačkog udruženja "Most za Bosnu" i inicijator mnogih humanitarnih akcija, dugi niz godina pomaže ljudima u BiH koji se nalaze u socijalnoj potrebi, a najviše narodnim kuhinjama, pa je tim povodom, u srijedu 18.9.2019. godine uručio dostavno vozilo Općinskom načelniku Salemu Dediću, za potrebe MDD Merhamet Jablanica.

Ovo nije prvi put da gospodin Kadrić, inače rodom iz Breze,  pomaže općini Jablanica.  Početkom juna o.g. putem svog udruženja "Most za Bosnu", donirao je  MDD "Merhamet" Jablanica (ali i drugim gradovima)  pakete pomoći za 130 korisnika koji su u stanju socijalne potrebe, a nemaju mogućnosti da  koriste usluge Merhametove javne kuhinje u ruralnim područjima. U znak zahvalnosti na saradnji i pomoći koju pruža osjetljivim kategorijama općine Jablanica, Općinski načelnik Salem Dedić je velikom humanisti Ramizu Kadiriću uručio umjetničku fotografiju sa posvetom.

Ovim povodom Ramiz Kadrić kaže: "Ovo je vozilo koje smo obećali na sastanku u junu mjesecu, da bi javna kuhinja Merhameta efikasnije radila i mogla raznositi hranu ljudima koji su bolesni, a žive na selima. Rekli smo da ćemo pokušati i evo uspjeli smo. Auto smo dovezli, kupili smo ga u Sarajevu, jer nismo mogli zbog carinskih problema da dovezemo auto iz Njemačke. Zadovoljni smo, auto je stvarno dobar i namjenjen je za terensku vožnju. Općina će ovo uručiti trajno u humanitarne svrhe. Zahvaljujem se gospodinu  Salemu Dediću, načelniku Općine Jablanica na ovoj saradnji koji mi je omogućila da ovo auto dovezem i isporučim ovdje. Želim da se dugo koristi i još jednom se zahvaljujem Načelniku Dediću  što je učestvovao u ovom projektu."

Općinski načelnik Salem Dedić je izjavio: "Danas smo pred zgradom Općine Jablanica jednim lijepim povodom. Prepoznatljivi humanitarac Ramiz Kadrić koji živi u Njemačkoj, humanitarno je pomagao mnoge općine u BiH.  Meni je bilo zadovoljstvo da sam nekoliko puta imao priliku da razgovaram o pomoći našoj humanitarnoj organizaciji MDD "Merhamet" Jablanica, odnosno nabavci vozila za dostavu hrane i namirnica građanima koji su u stanju socijalne potrebe  na čitavom području općine Jablanica. Dirnut sam i zahvalan Ramizu koji je nakon svih zajedničkih dogovora, donirao Općini Jablanica vozilo jer je to najlakši put, a mi ćemo u narednom periodu u skladu sa željama donatora vozila, odlukom,  trajno  dodjeliti  MDD "Merhamet" Jablanica. Osjetio sam jednu prelijepu misiju gospodina Ramiza koji se i dodatno angažovao u rješavanju stanja u narodnoj kuhinji jer traži donatore za rekonstrukciju prostora u staroj zgradi Općine. Općina Jablanica će sa 30% sredstava biti sufinasijer u projektu. Nakon ove vrlo vrijedne donaciije biće mi drago da sarađujemo sa ovakvim ljudima i ja ovom prilikom  se u svoje i u ime općine Jablanica  najiskrenije zahvaljujem Ramizu Kadriću, bosancu i hercegovcu, koji iz Njemačke vodi brigu o jablaničanima koji su u stanju socijalne potrebe. Sa ovim vozilom kako humanitarna organizacija Merhamet, tako i ostale javne ustanove i organizacije, moći će u zajedničkoj saradnji koristiti ovo vozilo. Ovo je dugo čekana priča koja se za kratko vrijeme ostvarila.Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti ovu uspješnu saradnju. Još jednom, od mene i građana općine Jablanica, veliko hvala Ramizu Kadriću za ovu lijepu i vrijednu donaciju."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi