al

Turizam i gastro

Jeste li već probali ESOF ekološki održivu organsku hranu (foto)

22.10.2019 07:41:16 / Izvor: Akta.ba

Skraćenica ESOF - Eco Sustainable Organic Food u prijevodu znači Ekološki Održiva Organska hrana. Firma ESOF d.o.o. Donji Vakuf je osnovana u januaru 2013. godine. Osnovna djelatnost firme je proizvodnja organskog jagodičastog voća i povrća, otkup jagodičastog voća i otkup šumskih polodova. 

Postavljajući visoke standarde proizvodnje, odgovornosti u poslovanju, integriteta i profesionalnosti, za manje od pet godina, frima je dostigla lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovinese u segmentu organske proizvodnje. Firma zapošljava stručan i visoko obrazovan kadar u menadžmentu, proizvodnoj i procesnoj tehnologiji, koji se kontinuirano usavršava i stiče nova znanja i vještine. Pored toga, firma, prema potrebi, angažuje i  vanjske saradnike,  kako domaće tako i međunarodne stručnjake u svojoj oblasti, a sve radi održivog napretka i konrinutirnaog poslovnog usavršavanja.

ESOF je izvozno orijentisan na međunarodno tržište, posebno tržište Evropske unije, a zatim tržište Bliskog i Dalekog istoka. Takodje, određeni procenat svojih proizvoda, firma plasira na domaćem tržištu.

Koristeći prirodne blagodati čistog zraka, nezagađene zemlje i  čiste vode, proizvodnja organskog  voća i povrća je u potpunoj saglasnosti sa očuvanjem okoliša i prirode te na taj način firma ESOF njeguje brigu o prirodnim resursima i odgovorno ih koristi.

"Svaki naš proizvod mora zadovoljiti minimalno dva uslova i to: da je zdrav i da je ukusan. Visoki postavljeni standardi kontrole proizvodnje garantuju da je proizvod zdrav, a Vama prepuštamo da provjerite ukusnost naših proizvoda" poručuju iz firme ESOF d.o.o. Donji Vakuf.

Vizija

Postati jedan od vodećih proizvođača voća i povrća u u Bosni i Hercegovini.

Misija

Podstači i promovisati prirodan i zdrav uzgoj voća i povrća, odgovorno  i optimalno korištenje ograničenih prirodnih resursa u Bosni i Hercegovini.

Etički kodeks

Svi zaposlenici firme ESOF moraju striktno poštovati etički kodeks poslovanja sadržan u univerzalnim vrijednostima, kao što su odgovornost, transparentnost, poštenje i čestitost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro