al
Kompanija BINIS kupcima nudi samo ekskluzivne i kvalitetne proizvode

Građevina

Kompanija BINIS kupcima nudi samo ekskluzivne i kvalitetne proizvode

15.10.2019 08:31:03 / Izvor: Akta.ba

"BINIS" d.o.o. je fabrika koja je osnovana 1990. godine, sa sjedištem u Banja Luci.

Danas se proizvodnja može podijeliti u nekoliko segmenata:

  • Proizvodnja, transport i ugradnja betona
  • Proizvodnja vibropresovanih betonskih proizvoda
  • Proizvodnja betonskih cijevi i šahtova
  • Proizvodnja svih vrsta kamenih frakcija
  • Proizvodnja bezbijednosnih barijera – New Jersey.

Tehničko-tehnološka opremljenost, kompijuterizovana tehnologija proizvodnje, stručno osposobljeni kadrovi, dobro razvijen informacioni sistem i tržište, te razvijen sistem kontrole kvaliteta repromaterijala i finalnih proizvoda po JUS-u, DIN-u i EN standardima, garancija su kvaliteta proizvoda kompanije.

U firmu je uveden i uspješno se implementira sistem kvaliteta ISO-9001 i sistem upravljanja zaštitom životne sredine ISO-14001.

Proizvodi kompanije ugrađeni su u veliki broj objekata na prostorima bivše Jugoslavije. Nagrade i priznanja osvojeni na brojnim sajmovima građevinarstva, potvrda su kvaliteta istih.

Cilj kompanije "BINIS" je da ponudi kupcima samo ekskluzivne i kvalitetne proizvode. Visok standard kvaliteta je rezultat stalnog ulaganja u istraživanje tehnologije. Zato je "BINIS" danas postao renomiran i prepoznat partner i to upravo zahvaljujući kvalitetu, profesionalnosti i raznovrsnosti proizvodnog programa.

TEHNOLOGIJA

Kompanija "BINIS" posjeduje:

  • Tri betonare ukupnog kapaciteta 200 m³/h
  • Automatizovano postrojenje za proizvodnju betonskih cijevi i šahtova
  • Automatizovano postrojenje za proizvodnju vibropresovanih proizvoda
  • Tri beton pumpe sa dohvatom od 42m, 32m i 24m
  • Sedam automiksera za prevoz betona.

Doprema repromatrijala vrši se vlastitim transportnim sredstvima, pa tako kompanija posjeduje tri autocisterne za dopremu rinfuz cementa i pet kamiona šlepera za dopremu agregata iz vlastitih proizvodnih kapaciteta, rudnika "KAMENOLOM DOBRNJA", Banja Luka.

KONTROLA KVALITETA

Kontrola proizvodnje se vrši u sopstvenoj laboratoriji koja je opremljena za sve vrste tekućih kontrola ispitivanja. Tekuća kontrola se sastoji od kontrole ulaznih repromaterijala (agregata, cementa, dodataka i vode) i kontrole svježeg betona, do gotovih proizvoda – prema standardima BAS EN 1338, BAS EN 1340 i BAS EN 206.

Laboratorija je pod direktnom kontrolom certifikovanih instituta. Svi proizvodi posjeduju važeće ateste i izvještaje od akreditovanih ustanova.

Fabrika "BINIS" ulaže stalne napore  i u smanjenje zagađenja, te su u tu svrhu instalirani uređaji za recikliranje vode, kao i filteri na silosima za cement. Posjeduju vlastiti sistem za reciklažu betona, pa firma spada u ekološki prihvatljivog proizvođača. Značajan napor se ulaže i u smanjenje buke, tako su mašine u zatvorenim halama koje su izolovane materijalima za zvučnu izolaciju.

SARADNJA SA KOMPANIJOM "CEMEX"

Od 01.08.2014. godine fabrika "BINIS" je u tehničko-poslovnoj saradnji sa kompanijom "CEMEX", koja je vodeći globalni proizvođač građevinskog materijala i nudi visokokvalitetne proizvode i usluge klijentima i zajednicama širom Evrope, Amerike, Bliskog istoka i Azije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina