Konstrukcijski elementi kao sekundarna konstrukcija krova ili fasade

Građevina

Konstrukcijski elementi kao sekundarna konstrukcija krova ili fasade

18.02.2020 08:12:07 / Izvor: Akta.ba

Hladno valjani konstruktivni elementi koje Alternativa d.o.o. ima u svom proizvodnom asortimanu su „C“ i „Z“ grede koje se proizvode od visokokvalitetnog strukturnog čeličnog lima, obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 g/m2. Ovi elementi se najčešće koriste kao sekundarna konstrukcija krova ili fasade. Upotreba hladno valjanih profila smanjuje težinu konstrukcije, povećava brzinu gradnje, a s obzirom da se izrađuju od čeličnih pocinčanih traka, dodatna antikorozivna zaštita nije potrebna. Profili se proizvode na dužinu prema zahtjevu kupca, nema nepotrebnog otpada i ostvaruje se laka i brza montaža.

C greda

Ovi profili se koriste kao konstruktivni elementi za zidove i krovove, kao sekundarna konstrukcija koja nosi krovnu ili fasadnu oblogu, te kao okviri za prozore i vrata na industrijskim objektima gdje je primarna konstrukcija izrađena od betona ili čelika. Osnovne prednosti u odnosu na druge vrste čeličnih profila su mala težina i velika nosivost. Mogu se pakovati u kutiju ili u “I” profil.

Proizvode se od visokokvalitetnog (strukturnog) čeličnog lima obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 g/m2. Prilikom proizvodnje za spajanje profila vijcima, moguće je bušenje rupa prema nacrtu naručioca. Profili se proizvode na dužine prema zahtjevu kupca, nema nepotrebnog otpatka i ostvaruje se laka i brza montaža. Osim jednostavne montaže i iskoristivost ovih nosača je maksimalna (nema otpatka) u odnosu na klasične valjane profile koji su puno teži i traže antikorozivnu zaštitu koja je po vijeku trajanja puno manja od pocinčanih C greda. Alternativa d.o.o. proizvodi C-profile u dimenzijama 100x50x20 mm, 125x50x20 mm i 150x50x20 mm u debljinama od 2,00 do 2,50 mm. Izuzetno se mogu raditi i profili u manjim debljinama.

Z greda

Proizvode se od visokokvalitetnog (strukturnog) čeličnog lima obostrano zaštićenog slojem cinka od 275 g/m2. Profili se proizvode na dužine prema zahtjevu kupca, maksimalne dužine 3 m, nema nepotrebnog otpatka i ostvaruje se laka i brza montaža. Osim jednostavne montaže i iskoristivost ovih nosača je maksimalna (nema otpatka) u odnosu na klasične valjane profile koji su puno teži i traže antikorozivnu zaštitu koja je po vijeku trajanja puno manja od pocinčanih Z greda. Alternativa d.o.o. proizvodi Z-profile u dimenzijama od 50 – 150 mm, i debljinama od 1,00 do 2,50 mm. Izuzetno se mogu raditi i profili u manjim debljinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina