al
Konzum BiH uljepšao blagdane djeci i korisnicima javnih kuhinja

Filantropi

Konzum BiH uljepšao blagdane djeci i korisnicima javnih kuhinja

27.12.2016 12:11:22 / Izvor: Akta.ba

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Konzum BiH uručio je donacije Pučkoj i Narodnoj kuhinji u Mostaru te JU "Djeca i porodica" u Zenici,  kako bi blagdanska trpeza u ovim ustanovama bila bogatija i donijela više radosti za korisnike ustanova.

"Drago mi je da su naši prijatelji iz Konzuma BiH i ove godine s nama. Zaista smo zahvalni svima koji prepoznaju značaj i potrebe ustanove poput ove. Naša kuhinja do sada je brojala 500 stalnih članova, ali naknadnom revizijom Centra za socijalni rad, broj korisnika smanjen je na 300. Zahvaljujući dobrim ljudima i kompanijama poput Konzuma BiH, priprema obroka, posebno u vrijeme blagdana, znatno je kvalitetnija i bogatija," -  naglasila je Mevla Salčin, voditeljica Narodne kuhinje Mostar.

Prehrambeni paketi i svježe voće i povrće stiglo je i na adresu JU "Djeca i porodica" u Zenici.

"U našem domu trenutno boravi 88 djece svih uzrasta, kojima se trudimo obezbijediti najbolje moguće uslove za odrastanje, zdravo djetinjstvo i dobre temelje za život nakon što napuste naš dom. Prijatelji poput Konzuma BiH svakako nam pomažu u tome i zaista smo zahvalni na doniranim namirnicama koje stižu u pravo vrijeme i donose dodatnu radost u naš mali dom pun ljubavi i dječijih osmijeha," istakao je Branko Dilber, direktor JU "Djeca-porodica".

Pomoć je realizirana  pod okriljem kampanje "Volimo praznike jer volimo jedni druge", a kompanija će i u narednim danima humanitarnim aktivnostima osigurati pomoć za kategorije na margini društva, kako bi im blagdansko vrijeme učinili ljepšim i radosnijim.

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udruženjima, organizacijama i pojedincima. Podrška neće izostati ni u 2017. godini jer društvena odgovornost je utkana u poslovnu politiku Konzuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi