al
LiuGong vodeći proizvođač kineske građevinske mehanizacije u svijetu

Građevina

LiuGong vodeći proizvođač kineske građevinske mehanizacije u svijetu

10.09.2019 08:21:22 / Izvor: Akta.ba

LiuGong je pionir u svim važnijim segmentima građevinske industrije u Kini, prva je kompanija u Kini koja je počela proizvodnju teške mehanizacije i proizvođač prvog modernog utovarivača u 1966-oj godini. LiuGong je danas sastavni dio kineske modernizacije i infrastrukturnog razvoja.

LiuGong je počeo širiti svoju liniju proizvoda i poslovne interese, dodajući nove linije proizvoda, uvodeći raznovrsnost kupovinom i unapređenjem kompanija i njihovih fabrika za proizvodnju skid steer mini utovarivača, buldožera, kao i opreme za betonske pumpe i bušenje.

LiuGong ima ukupno 24 proizvodne fabrike u svijetu i nedavno je kupio HSW (Huta Stalovva Wola) Dressta u Stalovva Wola, Poljskoj, pionira proizvođača buldožera. Akvizicija daje LiuGong-u strateški korak i pristup tržištima u Europi.

LiuGong zapošljava više od 14.000 ljudi, uključujući više od 1.000 inženjera koji rade u tri prvoklasna istraživačka i razvojna objekta širom svijeta. Ima 15 proizvodnih linija, i to: utovarivači, bageri, kamionske dizalice i dizalice na gusjenicama, buldožeri, valjci, motorni grejderi, viljuškari, mini bageri, utovarivači, mini utovarivači, kombinovane mašine, finišeri, oprema i mašine za beton, mašine za bušenje i kamioni damperi su trenutno dostupni na svjetskom tržištu.

Podrška proizvoda se osigurava putem svjetske mreže više od 380 dilera širom svijeta u više od 115 zemalja. Mreža prodavača osigurava 2.650 prodajnih mjesta širom svijeta.

Podrška dilerskoj mreži su 10 regionalnih kancelarija za inženjering, marketing i usluge podrške, zajedno s 10 skladišta koja su strateški raspoređena širom svijeta čime osiguravaju brzu zamjenu dijelova i servisiranje opreme. LiuGong ne ulazi na tržište bez svojih dilera i sistema podrške na tržištu.

Regionalne kancelarije trenutno se nalaze u Africi, Australiji, Brazilu, Dubaiju, Evropi, Indiji, Singapuru, Južnoj Africi i SAD, a tendencija je otvaranja kancelarija u skladu sa rastom LiuGonga.

LiuGong je poznat po proizvodnji opreme koju je lako posjedovati i jednostavna je za održavanje, sa poznatom i pouzdanom tehnologijom primjenjenom u proizvodnji mašina. LiuGong mašine stoga daju odličan omjer uloženo-dobijeno, lako se održavaju, čak i u teško pristupačnim i izoliranim sredinama.

Na temelju prodanih jedinica, LiuGong je najveći proizvođač UTOVARIVAČA u svijetu.

TEI-MC se 2006 odlučuje za saradnju sa LiuGongom. Te godine prodaje njihove prve mašine u Srbiji. Od 2007 TEI-MC je eksluzivni diler LiuGonga i širi prodaju u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina