MECODES: Kada se inžinjeri ne razumiju, tu je "prevoditelj"

26.07.2021 11:46:21
MECODES: Kada se inžinjeri ne razumiju, tu je 'prevoditelj'

Naprednim CAD alatima moguće je olakšati i ubrzati svakodnevni rad.

Naprednim CAD alatima moguće je olakšati i ubrzati svakodnevni rad. CADCAM osigurava vam cjelovita rješenja potpuno prilagođena vašoj konkretnoj potrebi. Radite brzo i jednostavno: od koncepta sve do realizacije 3D modela i isporuke tehničke dokumentacije. 

MECODES, inovacija iz CADCAM Grupe, znatno olakšava, ubrzava i pojeftinjuje proizvodni proces jednostavnijom i protočnijom komunikacijom između različitih inžinjerskih i dizajnerskih odjela.

Kada je riječ o dizajnu elektromehaničkih proizvoda, glavni je izazov međusobni prijenos podataka i informacija između mehaničkog i elektroničkog dijela – kada inžinjeri i dizajneri iz različitih područja nemaju usklađeno formatiranje, to znatno usporava a posljedično, naravno, i poskupljuje proizvodni proces.

Neusklađenost formata datoteka ECAD aplikacije za elektronički dizajn i MCAD aplikacije za mehanički dizajn stvara ozbiljne izazove, pogotovo kod kompleksnijih proizvoda, a sa sve kraćim razvojnim ciklusima koje tržište nameće.

Inžinjeri CADCAM Grupe odlučili su iskoristiti svoje dugogodišnje iskustvo u radu s mehaničkim CAD rješenjima i kreirati skup rješenja pod nazivom MECODES (skraćeno od Mechatronic Collaborative Design Solution), koji omogućava brzu i protočnu razmjenu podataka između CATIA softverskog rješenja i elektroničkih CAD alata.

PODIJELI:
TAGOVI: MECODES CADCAM Solutions

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak