al
Odmor u wellness centru Reumal

Ljepota i zdravlje

Odmor u wellness centru Reumal

16.01.2018 08:36:47 / Izvor: Akta.ba

Nakon praznika neophodan je odmor. Wellness centar Reumal je za Vas pripremio posebnu ponudu.

Wellness centar Reumal je otvoren u septembru 2013. godine, a prostire se na površini od 280 m2. Sadrži finsku i parnu saunu, jacuzzi, podvodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje.

Ovaj moderni wellness centar je dio strateškog obogaćivanja i proširivanja turističke ponude Reumala, ali i Fojnice, čineći dostupnima specifične usluge na ovim prostorima. U saradnji sa partnerima Wellness centar je opremljen savremenim aparatima čijom se primjenom ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa.

Pored klasičnih wellness usluga poput masaža i sauna, centar nudi i tretmane iz oblasti kozmetike i estetike. Iz ponude treba posebno naglasiti tretmane kavitacije i radiofrekvencije, moderne postupke neinvazivnog i bezoblnog uklanjanja masnih naslaga kao alternativa liposukcije. Efekti ovih tretmana su višestruki: poticanje metabolizma, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita, zatezanje kože, učvršćivanje kože i oblikovanje tijela.

Kozmetički salon raspolaže također savremenim aparatom Beauty Tower kojim se vrše svi tretmani lica (vapozon, vakuum i raspršivač, visoka frekvencija, frimator, Wood-ova lampa, cryo-termo terapija). Salon pruža i usluge manikira i pedikira, depilacije, te različitih tretmana tijela.

Sportski sadržaji su svakako neizostavan segment ponude svakog wellness i spa centra, pa tako i Wellness centar Reumal svojim klijentima pruža dodatne mogućnosti aktivnog sudjelovanja u procesu oblikovanja tijela i redukcije tjelesne težine. Korištenjem fitness trake i bicikla izvode se aktivnosti koje ne predstavljaju dodatni stres u procesu učenja, već su jednostavne za izvođenje, a istodobno zahtjevne u smislu fizičkog opterećenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje