al

Predstavljamo

Posjeta učenika kompaniji Logosoft

17.11.2016 13:24:50 / Izvor: Akta.ba

Kompaniju Logosoft posjetili su učenici 2. razreda Željezničkog školskog centra iz Sarajeva.

Učenici, podržani predmetnim profesorima, su izrazili želju da svoje stručno osposobljavanje obogate posjetom jednog Internet service providera i sistem integratora. Logosoft su odabrali kao pravo mjesto za njih.

"Zanimljivo predavanje na temu informacija i mreža je održao naš Izvršni direktor za prodaju, usluge i marketing, Damir Dizdarević. Učenicima je prezentiran i novi savremeni Logosoft Data centar, a prezentaciju Data centra i usluga je održao naš Benjamin Bašić, Šef mrežnog odjela. Učenicima su podijeljeni i prigodni pokloni, a prema njihovim reakcijama, u narednim godinama možemo očekivati da se neki od njih pridruže našem mladom i uspješnom timu", ističu iz kompanije Logosoft.

Logosoft, kao društveno odgovorna kompanija, će i u narednom periodu pružati mogućnost zainteresiranim školama da svoje stručne posjete organizuju u njihovim prostorijama i sa njihovim stručnim osobljem.

"Smatramo da ovakve posjete učenicima omogućavaju da steknu širu sliku o stanju na tržištu informacijskih tehnologija i svoje buduće obrazovanje usmjere u ovom pogledu", poručuju iz Logosoft-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo