al

Ljepota i zdravlje

Poziv za prijave za učešće na četvrtom Dijabetes dječijem kampu

05.10.2018 14:52:58 / Izvor: Akta.ba

Savez udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona organizuje Četvrti dijabetes dječiji kampa koji će se održati od 19. do 21. oktobra 2018. godine u Sportsko-rekreacionom centru "Ajdinovići" kod Olova.

Kamp se organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Federacije BiH, te podršku Ministarstva zdravstva ZDK, Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i farmaceutskih kuća "Salvus" i "Novo Nordisk".

U fokusu kampa bit će prevencija mogućih komplikacija kod dijabetesa kroz zdrav stil života, a edukacijskim aktivnostima bit će obuhvaćena kako djeca i mladi, tako i njihovi roditelji.

Cilj je unaprijediti znanja za kvalitetniju kontrolu šećerne bolesti, promovirati zdrave životne navike, podići samopouzdanja te motivirati mlade i njihove roditelje da aktivno doprinose radu udruženja te promovišu zdrave životne stilove.

Djeca i mladi dijabetičari uzrasta od 10 do 30 godina mogu se prijaviti za učešće na dijabetes kampu putem e-maila sudzdk@gmail.com, a potrebno je poslati sljedeće podatke:

  1. Ime i prezime djeteta, godište sa jednim roditeljem ili mladi dijabetičari od 18 do 30 godina bez roditelja,
  2. Broj telefona djeteta i roditelja ili mladih,
  3. Mjesto iz kojeg dolaze sa područja ZDK.

Učešće na kampu je besplatno! Prednost učešća imaju djeca koja do sada nisu učestvovala na kampovima u organizaciji Saveza dijabetičara ZDK.

Vrijeme i mjesto polaska za sve prijavljene bit će naknadno dostavljeno putem telefona ili javne obavijesti. Prijava za kamp ostaje otvorena do 10. oktobra 2018. godine.

PODIJELI:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje