Općina Novo Sarajevo

Više od 1.000 penzionera iz Novog Sarajeva na izletu u Ajdinovićima

12.10.2023 15:13:06

Jednodnevni izlet penzionera iz Novog Sarajeva omogućila je Općina Novo Sarajevo, kao i prethodne dvije godine.

Na čistom zraku uz pjesmu i dobru hranu, više od 1.000 penzionera uživalo je u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići". Jednodnevni izlet penzionera iz Novog Sarajeva omogućila je Općina Novo Sarajevo, kao i prethodne dvije godine. 

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović u pratnji predsjedavajuće Općinskog vijeća, Danijele Šahat posjetio je penzionere drugog dana izleta koji su ga dočekali sa riječima zahvalnosti. 

"Prelijepo nam je ovdje. Lijep je dan i uživamo u druženju. Svaka čast organizatorima ovog izleta", rekla nam je u prolazu jedna penzionerka. 

Interes za odlazak na izlet je putem popunjavanja prijavnog obrasca u mjesnim zajednicama, izrazilo je više od 1.000 penzionera. Penzioneri su naizmjenično tri dana ( od 10. do 12.10.2023. god.) boravili u Ajdinovićima, te uživali u druženju i rekreativnim aktivnostima namijenjenim trećoj životnoj dobi. 

Za učesnike izleta, Općina Novo Sarajevo osigurala je prevoz i jednodnevni boravak u SRC "Ajdinovići" na bazi all inclusive aranžmana. 

Ovo je treća godina kako naša lokalna zajednica organizira jednodnevni izlet za penzionere u Ajdinovićima, a sa ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih osoba.

Nadamo se da će svako od njih ponijet u srcu samo lijepa sjećanja. 

Podsjetimo, u fokusu rada Općine Novo Sarajevo su svakako i osobe treće životne dobi. Posljednja aktivnost za penzionere koju je naša Općina poduzela je da će penzioneri iz Novog Sarajeva sa najnižom penzijom dobiti po 50 KM jednokratne pomoći uz oktobarsku penziju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi