Uručenje donacije

Općina Novo Sarajevo donirala 32.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

03.04.2023 14:58:15
Općina Novo Sarajevo sos dječija sela bih Hasan Tanović Malik Garibija

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu. Povodom uručenja donacije, načelnik Općine dr Hasan Tanović posjetio je SOS Dječije selo Sarajevo te razgovarao sa nacionalnim direktorom organizacije Malikom Garibijom o nastavku saradnje.

"Danas smo jednim lijepim povodom ovdje u SOS Dječijem selu u Sarajevu. Potpisali smo ugovor o finansiranju jedne porodične kuće u iznosu od 32 hiljade konvertibilnih maraka. Ovu praksu smo započeli prošle godine kada smo potpisali prvi ugovor. Nadam se da ćemo i u budućnosti kroz Budžet Općine Novo Sarajevo planirati sredstva i uz podršku općinskog vijeća nastaviti osiguravati podršku SOS Dječijim selima", kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo dr Hasan Tanović.

Vrijednom donacijom Općine bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana. Iz SOS Dječijih sela u BiH izrazili su zahvalnost za kontinuiranu podršku Općine i iskreno razumijevanje misije organizacije.

"U SOS Dječijim selima iznimno smo ponosni na saradnju sa našim lokalnim partnerima jer uvijek nastojimo osnažiti zajednice u kojima djelujemo. Prijatelji iz Općine Novo Sarajevo na čelu sa dr Hasanom Tanovićem prepoznali su važnost našeg rada, ne samo za djecu i mlade, već za cijele porodice iz zajednice i kontinuirano nam pružaju podršku u radu i misiji. Radujemo se nastavku saradnje i jačanju prijateljstva sa Općinom, svjesni da samo zajedno možemo osigurati bolju budućnost za djecu i mlade bez roditeljskog staranja", izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi