Općina Novo Sarajevo podržala najuspješnijeg sankaša Mirzu Nikolajeva

27.12.2021 13:01:38
Općina Novo Sarajevo prepoznala je i finansijski podržala rad uspješnog sankaša

Općina Novo Sarajevo prepoznala je i finansijski podržala rad uspješnog sankaša koji je BiH predstavio u najboljem svjetlu na zimskim takmičenjima.

Mirza Nikolajev najbolji bosanskohercegovački sankaš posjetio je Općinu Novo Sarajevo i Općinskog načelika dr. Hasana Tanovića.

Mladi sankaš Nikolajev, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na  Svjetskom kupu u Pekingu nastupivši u prvoj trci, te kao najmlađi takmičar u konkurenciji zauzeo 32. mjesto i osvojio jedan bod u Svjetskom kupu.

Napredovanje Mirze Nikolajeva zavisi od kvalitetne opreme ali i organizacije i pripreme treninga. Općina Novo Sarajevo prepoznala je i finansijski podržala rad uspješnog sankaša koji je Bosnu i Hercegovinu u posljednje vrijeme predstavio u najboljem svjetlu na zimskim takmičenjima. Načelnik dr. Hasan Tanović poručio je timu Nikolajeva da će se ova lokalna zajednica u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u sistemsko rješavanje problema kada je u pitanju ova sportska disciplina i pomoći da Mirza i dalje osvaja bodove i zapažene rezultate na takmičenjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi