Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim penzijama

27.05.2021 10:07:20
Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim penzijama

Svi penzioneri koji su korisnici najnižih penzija sa mjestom prebivališta na području Općine Novo Sarajevo dobit će jednokratnu novčanu pomoć...

Svi penzioneri koji su korisnici najnižih penzija sa mjestom prebivališta na području Općine Novo Sarajevo dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM. Sredstva će biti doznačena putem Federalnog zavoda za PIO/MIO na osnovu evidencije korisnika najnižih penzija i biće isplaćena uz majsku penziju.

Ukupan broj penzionera sa područja Općine Novo Sarajevo je oko 15.000. Od toga, korisnika najniže penzije je oko 5.300 i iznos koji primaju je 382,18 KM.

Ovim povodom, održan je sastanak načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića  i pomoćnice direktora Federalnog zavoda za PIO/MIO Envere Kudić. Prethodno je potpisan Sporazum o načinu isplate jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim penzionerima sa područja Općine Novo Sarajevo čime su se stekli uslovi za isplatu sredstava u junu.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je Budžetom za 2021. godinu  za ove namjene sredstva u iznosu od 270.000 KM pokazujući i na ovaj način brigu o penzionerima, kao posebno ugroženoj kategoriji stanovnika.

PODIJELI:
TAGOVI: Općina Novo Sarajevo Penzoneri

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi