Recept iz Vispaka: Torta laganini
Laganini simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje poslastica s manje kalorija, a više užitka.
Vispak Vam preporučuje kako da napravite jednostavnu a ukusnu tortu sa proizvodima Laganini. Laganini simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje poslastica s manje kalorija, a više užitka.
Sastojci:
Biskvit
5 jaja, 150 g šećera, 120 g brašna, 60 g Laganini gustina, 1 prašak za pecivo Laganini, 1 vanilin šećer Laganini, 2 kašike kakao praha.
Krema
2 Laganini pudinga od čokolade, 2 Laganini pudinga od vanilije, 6 dl mlijeka, 4 kašike šećera, 2 Laganini šlag pjene
Priprema:
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i Laganini vanilin šećerom, pa dodati brašno u koje smo pomiješali laganini prašak za pecivo, gustin i kakao. Na kraju lagano uniješati snijeg od bjelanjaka. Peći 30 minuta na 180 C. Za krem skuhati Laganini pudinge vanije u 3 dl mlijeka, sa dvije kađike šećera. Isto uraditi i sa pudinzima čokolada. Kad se ohlade dodati po jednu umućenu Laganini šlag pjenu u svaki puding i napraviti kreme. Biskvit prerezati na pola. Po želji se može zaliti sa par kašika mlijeka te premazati kremom od vanilije. Poklopiti drugom polovicom biskvita pa premazati kremom od čokolade.
Staviti u frižider da se kreme stisnu. Umititi dvije Laganini šlag kreme od vanilije, te premazati cijelu tortu. Na kraju ukrasiti po želji.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.