al

Turizam i gastro

Recept iz Vispaka: Torta laganini

06.12.2013 08:56:04 / Izvor: eKapija.ba

Vispak Vam preporučuje kako da napravite jednostavnu a ukusnu tortu sa proizvodima Laganini. Laganini simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje poslastica s manje kalorija, a više užitka.

Sastojci:

Biskvit
5 jaja, 150 g šećera, 120 g brašna, 60 g Laganini gustina, 1 prašak za pecivo Laganini, 1 vanilin šećer Laganini, 2 kašike kakao praha.

Krema
2 Laganini pudinga od čokolade, 2 Laganini pudinga od vanilije, 6 dl mlijeka, 4 kašike šećera, 2 Laganini šlag pjene

Priprema:
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i Laganini vanilin šećerom, pa dodati brašno u koje smo pomiješali laganini prašak za pecivo, gustin i kakao. Na kraju lagano uniješati snijeg od bjelanjaka. Peći 30 minuta na 180 C. Za krem skuhati Laganini pudinge vanije u 3 dl mlijeka, sa dvije kađike šećera. Isto uraditi i sa pudinzima čokolada. Kad se ohlade dodati po jednu umućenu Laganini šlag pjenu u svaki puding i napraviti kreme. Biskvit prerezati na pola. Po želji se može zaliti sa par kašika mlijeka te premazati kremom od vanilije. Poklopiti drugom polovicom biskvita pa premazati kremom od čokolade.

Staviti u frižider da se kreme stisnu. Umititi dvije Laganini šlag kreme od vanilije, te premazati cijelu tortu. Na kraju ukrasiti po želji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro