al
Sa Veletonom je lako odabrati računar po mjeri?

Tehno kutak

Sa Veletonom je lako odabrati računar po mjeri?

29.12.2017 09:52:54 / Izvor: Akta.ba

Kupovina novog računara za mnoge je naporan posao. Osim što se računar može kupiti u specijaliziranim trgovinama, različita se računala sada nude i u trgovačkim centrima, putem interneta ili u oglasnicima.

Uz to, tehnologija se konstantno razvija i unapređuje pa ono što je do prije godinu dana bio nekakav standard, sada se smatra zastarjelim. Pridodamo li tome i sva ona velika i mala slova i brojke koje se redovno ispisuju uz modele računala te skrivene podatke koji se ne navode, dobit ćemo gotovo neprepoznatljiv "strani jezik".

Stoga ne iznenađuje da se mnogi jednostavno pogube među različitim cijenama, konfiguracijama, brojnim nepoznatim pojmovima i novim tehnologijama.

Neki će za savjet upitati poznanike, drugi će potražiti više informacija na internetu ili u specijaliziranim časopisima, dok će neki jednostavno ignorirati sva ona slova pored modela računala i pozornost obratiti samo na cijenu. U biti najbolje riješenje je potražiti pomoć stručnjaka. Kompanija Veleton ima obučeno osoblje koji će Vam pomoći da odaberete pravi računar za Vas.

Donose Vam i odgovore na neka jako važna pitanja pri odabiru računara.

Što će vam računar?

Prvo i osnovno pitanje koje si svaki kupac mora postaviti. Treba li vam računalo koje ćete moći nositi sa sobom ili će primarno biti u uredu, odnosno, radnoj sobi? Želite li na njemu samo surfati internetom i koristiti ga za rad na jednostavnim programima ili se bavite dizajnom, fotografijom, možda programiranjem? Hoćete li koristiti računalo kao multimedijski centar ili će ono služiti za igranje vašeg djeteta?Kada odgovorite na ta pitanja i razmislite za što ćete točno koristiti računalo, možete krenuti na ozbiljnija pitanja.

Koliko želite potrošiti na računalo?

Cijena računala često igra odlučujuću ulogu prilikom kupovine. No cijene se mogu prilično razlikovati od trgovine do trgovine, ali i od računala do računala.Odredite maksimalan iznos koji želite izdvojiti za računalo i na taj ćete način odmah napraviti svojevrsnu selekciju. Također, odlučite želite li računalo platiti u gotovini (što može rezultirati dodatnim popustom u trgovini), karticama ili možda otplaćivati na rate.Pogledajte nekoliko ponuđenih konfiguracija i računala i potražite na internetu svaki nepoznati pojam. Naučite čemu služi procesor i koja je razlika između RAM i USB memorije. Čemu služe one Mhz oznake kod procesora i u čemu je razlika između Intela i AMD-a. Što točno znače inči, koliko je to u centimetrima i kakvu ulogu igraju prilikom odabira ekrana?

Prije no što se konačno odlučite za kupovinu računala, još jednom provjerite uklapa li se on u vaš budžet za kupovinu računala te hoće li moći ispuniti sve što od njega očekujete. Visoka cijena ne garantira i najbolju kvalitetu, a kupite li računalo koje je mnogo jače no što vam realno treba, ono neće biti adekvatno iskorišteno.

Ako odabrano računalo uz pomoć Veleton osoblja zaista odgovara vašim potrebama i financijskim mogućnostima, onda vam preostaje samo kupiti ga. Napominjemo da u kompaniji Veleton d.o.o. Laktaši imate najveći izbor svih vrsta računara, računarske opreme i sve to po ubjedljivo najnižim cijenama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak