Sok od višnje - spas za vaše zdravlje

30.06.2021 08:51:22
Sok od višnje - spas za vaše zdravlje

Fruit Organica vam predstavlja sok od višnje

Fruit Organica vam predstavlja sok od višnje.

Nektar od višnje prepun je ljupkih tamnocrvenih plodova kiselkastog ukusa. Svaki litar soka sadrži oko 700 grama ubranih višanja.

Pasiranjem (blendiranjem) svežih plodova višnje, nastaje nektar, koji pored visokog sadržaja voća, sadrži i sastojke voćne kore, nezamjenljivog izvora hranljivih materija.

Ovako dobijen sok konzerviran je u procesu pasterizacije, pa ne sadrži konzervanse, aditive, niti vještačke boje.

Svaka čaša višnje sačuvala je sva dobra svojstva višnje: bogate su vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, mineralima kalijem, magnezijem, željezom i vlaknima.

Višnja sadrži fenole, galičnu i p-kumarinsku kiselinu, kemferol i kvercetin.

Jaka antiupalna svojstva višnje čine je korisnom za smanjivanje boli kod gihta i upale mišića, osteoartritisa i reumatoidnog artritisa.

Istraživanja potvrđuju da dvadeset višanja dnevno ili koncentrat te količine višanja imaju isti učinak na oslobađanje od boli kao aspirin ili ibuprofen.

Sok od višanja pomaže organizmu da lakše podnese naporno vježbanje, što dolazi iz visoke koncentracije melatonina, hormona koji reguliše ciklus spavanja i buđenja, s toga uživajte u kvalitetu soka od višnje Fruit Organica.

Udio voća 100%, ne sadrži sećer, vodu, aditive, konzervanse.

Za vaše narudžbe pozovite +387 65 959 430 ili +387 65 650 530 ili posjetite www.fruit-organica.com.

PODIJELI:
TAGOVI: Fruit Organica sok od višnje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana