al
Sol Azur & Buena Vista vas vodi za 1. maj u Amsterdam!

Turizam i gastro

Sol Azur & Buena Vista vas vodi za 1. maj u Amsterdam!

19.03.2019 08:40:55 / Izvor: Akta.ba

AMSTERDAM – grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova, grad boemskog duha i nevjerovatne atmosfere. Na prvi pogled imaćete utisak da je u Amsterdamu vrijeme stalo u sedamnaestom vijeku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture, ali već na drugi pogled shvatićete zašto milioni mladih hrle u Amsterdam „grad u kome je skoro sve dozvoljeno“.

Mnoge europske prijestolnice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vrijeme kulturni spomenik i nečiji životni prostor.

Amsterdam je u istovremeno muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna užurbana europska prijestolnica. Amsterdam će nesumnjivo ispuniti sva vaša očekivanja: od uživanja u prelijepim, neobičnim amsterdamskim pejzažima do odličnog šopinga i vrhunskog noćnog provoda.

PROGRAM

1. DAN (01.05.2019. SRIJEDA) Sarajevo - Amsterdam

Okupljanje na aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Let na relaciji  Sarajevo – Beograd u 15.15h i Beograd – Amsterdam u 17.50h sa dolaskom u Amsterdam u 20.20h na redovnoj liniji Air Serbia. Po slijetanju u Amsterdam, transfer do hotela. Noćenje.

2. DAN (02.05.2019. ČETVRTAK) AMSTERDAM

Doručak. Fakultativno razgledanje centra grada: Trg Dam, Koninklijk Paleis, Nieuwe Kerk, Berlage Beurs, De Bijenkorf, Het Nationale Monument, Madame Tussauds, Magna Plaza... Slobodno vrijeme u centru grada… Večernja šetnja po najstarijem dijelu grada, gdje se nalazi čuveni Red light district i još čuveniji coffee shop-ovi, Hash Marihuana Hemp Museum, Theatre Casa Rosso... Ludi noćni provod u nekom od klubova ili diskoteka. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (03.05.2019. PETAK) AMSTERDAM

Odlazak autobusom do centra Amsterdama, šetnja duž prelijepih kanala Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, zaustavljanje na nekom od živopisnih gradskih trgova, odlazak do kvarta muzeja i fakultativna posjeta kraljevskom muzeju - Rijksmuseum, Museum Van Gogh, posjeta jednoj od najpoznatijih brusionica dijamanata... Slobodno vrijeme za samostalni obilazak grada ili za odlazak na neki od fakultativnih programa (vožnja brodićem po kanalima). Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (04.05.2019. SUBOTA) AMSTERDAM

U prijepodnevnim satima fakultativni izlet u uzbudljivo istraživanje regije Holland. Posjetiti ćemo Zaanse Schans, gdje ćete moći uživati u tradicionalnim vjetrenjačama, ručnoj izradi poznatih klompi uz jedinstven  doživljaj Holandije. Samo ovdje ćete dobiti pravu predstavu o tome kako je u 17-om i 18-om vijeku izgledalo jedno prelijepo holandsko selo sa karakterističnim drvenim kućicama, drvenim mostićima, fascinantnim vjetrenjačama i prelijepo ukrašenim vrtovima, i uvjeriti se zašto je baš ZAANS jedno od top destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Nakon Zanse Schansa idemo prema Volendamu, gradu koji se nalazi na samoj obali kanala «IJ» i gradu koji nam donosi priču o holandskom primorskom životu i vijekovima dugoj borbi sa vodom. Zajednički odlazak do centra Amsterdama. Povratak u hotel… Noćenje.

5. DAN (05.05.2019. NEDELJA) AMSTERDAM - Sarajevo
Doručak. Check out iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 10.00h. Dolazak u Sarajevo planiran u 14.45h.

NAPOMENA: NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro