Tourneo Connect - Jedinstvena sigurnost s 5 zvezdica

Auto, moto i nautika

Tourneo Connect - Jedinstvena sigurnost s 5 zvezdica

09.09.2019 12:07:54 / Izvor: Akta.ba

Tourneo Connect je drugačiji tip vozila. Tourneo Connect je pametno vozilo. Pametno, jer je prilagodljivo: u Tourneo Connectu može sedeti pet osoba, a u Grand Tourneo Connectu čak sedam. Sa više od 16 kombinacija sedenja, vrlo jednostavno možete stvoriti prostor za sav potreban prtljag i opremu.

Pametno, jer možete uživati u nagrađenim performansama i izuzetno efikasnim benzinskim i dizel motorima. Recimo, revolucionarni benzinski motor EcoBoost pruža potrošnju do 8,0 l/100 km kod 1,6-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 150 KS, odnosno do 5,6 l/100 km kod 1,0-litarskog motora sa 6-stepenim ručnim menjačem i 100 KS. Dizel motor je još efikasniji i u proseku troši od 4,4 l/100 km.

Pametno, jer Tourneo Connect nudi niz izvanrednih tehnologija. Od sistema Ford SYNC i glasovnog upravljanja, koje Vam omogućava hands-free pozivanje i primanje telefonskih poziva sa jednostavnim glasovnim naredbama, do sistema Active City Stop, koji skretanjem umesto Vas pomaže da izbegnete sudaranja na vozilo ispred pri malim brzinama.

Ako tome dodate još neke druge funkcije i udobnost, koju očekujete od vrhunskog vozila zajedno sa dizajnom i kvalitetom izrade, Tourneo Connect predstavlja zaista pametan izbor.

DIZAJN

Vrhunski stil

U Tourneo Connect-u svuda ćete primetiti savremeni stil. Od aerodinamičnog eksterijera sa Fordovim kinetičkim dizajnom, do bezalergijskog interijera, koji je osmišljen tako da istovremeno bude i prilagodljiv i praktičan, udoban i dobro opremljen. Vozilo u kojem ćete Vi i Vaši putnici rado provoditi vreme.

Spoljašnjost

Spoljašnjost automobila ima i stil i oblik. Novi Tourneo Connect ima poboljšane aerodinamične performanse. S obzirom na to, ovo vozilo je i štedljivije. Izuzetan izgled daju mu i moderna svetla, čija je prvobitna namena bolja vidljivost, kako Vama, tako i ostalim vozačima.

Unutrašnjost

Udoban Vama i Vašim putnicima, dovoljno prostoran, praktičan i zahvalan, tako da u njemu možete voziti bicikle, kolica, kutije, prtljag i sportsku opremu. Sa novim Tourneo Connectom možete dobiti baš sve.

Boje

11 modernih boja spoljašnjosti će biti dovoljno za veliki odabir.

Točkovi

Birajte između dva različita dizajna iz aluminija ili čelika.

Inovativan dizajn i tehnologija

Svaka karakteristika i tehnologija u Tourneo Connect-u ima svoj razlog i osmišljene su kako bi Vam olakšale život. Sa Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC putem glasovnih naredbi jednostavno možete zvati i primati telefonske pozive, i upravljati muzikom u vozilu. Sistem će Vam čak i pročitati Vaše sms poruke. *

Senzori i ekrani pomažu Vam da sigurno parkirate, ali i da izbegnete prepreke, a neke od tehnologija funkcionišu automatski, pa na primer, ne morate više brinuti za uključivanje svetla ili brisača.

U svakom Fordu možete pronaći izuzetne tehnologije, a mnoge od njih nalaze se i u Tourneo Connectu. Ugrađene kao deo standardne ili dodatne opreme, svaka od tehnologija ima korisnu upotrebu, bez obzira da li je za zabavu, povezivanje, zaštitu ili udobnije i jednostavnije putovanje.

Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno

Senzori za merenje udaljenosti pri parkiranju pomažu Vam da odredite udaljenost između Vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

Lakša vožnja unazad

Ivičnjaci, niski zidići… Zadnja kamera za pomoć prilikom vožnje unazad pokazuje na ekranu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza Vas, a uključuje se automatski, kada izaberete vožnju unazad. Sistem pokazuje i virtualne linije putanje vozila, i tako Vam pomaže da parkirate na malom i uskom parking prostoru.

Rotirajuća svjetla za bolju vidljivost noću

Ukoliko uključite pokazivač smera i skrenete na put ili na parkirni prostor, svetlo unutar maglenke (na strani na koju skrećete) automatski će osvetleti ivicu puteva i time Vam omogućiti bolju vidljivost prilikom skretanja.

Manje zahtevna vožnja, ekonomičnije putovanje

Tempomat, zajedno sa prilagodljivim sistemom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine Vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine i kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autoputu.

Udobnost i praktičnost

U svakom pogledu, svaka karakteristika i tehnologije u novom Tourneo Connectu namijenjene su ispunjavanju Vaših potreba, jednostavnijem putovanju, opuštenosti i udobnosti.

Više od 16 sedećih kombinacija za potpunu prilagođenost

Domišljat raspored sedenja, uključujući i Fordov sistem položenih sedišta, omogućava Vam jednostavnu organizaciju unutrašnjosti za prevoz putnika, prtljaga, dugačkih predmeta ili pak kombinaciju svega navedenog.

U Tourneo Connectu sa 5 sedišta, drugi red je deljiv u razmeri 60/40. Sa položenim naslonima sedišta, koje u celosti možete pomeriti napred, maksimalno ćete iskoristiti teretni prostor. A ako treba još više prostora za teške i velike predmete, sedišta u celosti možete brzo i jednostavno pomeriti.

U Grand Tourneo Connectu Fordov sistem položenih sedišta daje Vam još više prostora za prilagođavanje. Ovaj sistem omogućava Vam da složite deljena sedišta u drugom redu, i da ih pomerite napred u prostor za noge, tako da dobijete u potpunosti ravan i slobodan teretni prostor. U Grand Tourneo Connectu sa 7 sedišta, sedišta trećeg reda možete spustiti u 50/50.

Više informacija potražite na linku ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika