al
Tržištu BiH su potrebni moderni menadžeri, Američki univerzitet u BiH obrazuje

Obrazovanje

Tržištu BiH su potrebni moderni menadžeri, Američki univerzitet u BiH obrazuje

01.07.2019 07:54:21 / Izvor: Akta.ba

Za sve one koji žele naučiti da upravljaju kompanijama ili unaprijede svoje poznavanje korporativnog poslovanja, Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) nudi master program Poslovne administracije (MBA).

Program obuhvata izučavanje naprednih koncepata iz oblasti menadžmenta, poslovne strategije, donošenja odluka, poslovnih operacija i korporativne kulture. Ovaj program studente priprema za nastavak akademske ili istraživačke karijere, kao i za izvršne pozicije u javnom ili privatnom sektoru. Usvojena znanja omogućavaju studentima i da napreduju u okviru trenutnih pozicija, u akademiji, istraživačkim timovima i institutima, kao i u okviru timova koji se bave poslovnim savjetovanjem, poduzetništvom, marketingom, finansijama, upravljanjem ljudskim resursima, investicijama, vladinim i nevladinim organizacijama, e-biznisom i sl. Diplome AUBiH-a akreditovane su u Bosni i Hercegovini, EU, SAD-u i priznate u Turskoj, a procenat zapošljavanja diplomanata je više od 70% odmah po završetku fakulteta.

U okviru ovog programa, studenti uče kako da uspostave i efikasno upravljaju najkompleksnijim organizacijskim sistemima u lokalnom, ali i globalnom političkom i ekonomskom okruženju. Takođe, ovaj studijski program ih priprema da donose odluke neophodne za efikasno funkcionisanje institucija, a pomaže im i da usvoje vještine razumijevanja i rješavanja pitanja kao što su ekonomski rast, prihodi i ekonomske mogućnosti kupaca, konkurencija, političko, pravno i regulatorno poslovno okruženje, trgovinske barijere i sl.

Kompetencije stečene u oblasti menadžmenta pružaju mogućnost zapošljavanja u domaćim i stranim kompanijama, diplomatskim predstavničkim tijelima, ministarstvima i administraciji, kao i u privatnom i javnom sektoru u našoj zemlji i inostranstvu.

Više informacija potražite na internet stranici Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovni: www.aubih.edu ili putem besplatnog info telefona: 080 020 137 zakažite sastanak na kojem ćete dobiti više informacija o studijskom programu za koji ste zainteresovani.

Uvjerite se u mogućnosti koje vam Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini nudi. Ne dvoumite se, budite odvažni i krenite na putovanje koje će ispuniti vaše životne i profesionalne ciljeve!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje