al
Zlatna godina u poslovanju Alternative!

Predstavljamo

Zlatna godina u poslovanju Alternative!

08.01.2019 08:37:16 / Izvor: Akta.ba

Ponekad u životu čovjeka osvane dan kada bar nakratko ne smije i nema pravo biti skroman. Čini mi se da je za Alternativu osvanuo jedan takav dan. Prošle, 2018. godine, u odnosu na 2017., povećali su promet za 45%. Takođe, i profit je povećan za skoro 50%. Kada razmišljaju o 22 godine poslovanja, 2018. godina je bila zlatna godina Alternative.

"U njoj smo ostvarili svoje najljepše snove i definitivno se potvrdili kao regionalni lider u oblasti kojom se bavimo. Ovo putovanje nas je učinilo ozbiljnom i respektabilnom kompanijom. Fantastičan je osjećaj obilaziti stalne kupce i sa njima razgovarati o novim planovima bez otvorenih pitanja, reklamacija i sl." rekao je Salih Lemeš,  generalni direktor Alternative.

 Politika kvaliteta koju ova kompanija stalno promoviše i koja je umnogome pridonijela ovom rezultatu i u narednim godinama bit će njihov prvi zadatak.

Na biznis putovanju putevi su teški i neizvjesni. Čovjek nikada nije siguran gdje ga tačno vode. I kada uspije, najveću cijenu uspjeha plati on sam kao i ljudi koje najviše voli. Oni su mu najveća podrška, oni najviše trpe i oni su ti koji moraju pokazati najviše razumijevanja.

"Želim zahvaliti svim mojim vjernim saradnicima, uposlenicima i onima koji su na bilo koji način pomogli da Alternativa bude sve ono što je danas. Veliko hvala svim našim kupcima koji su nas pratili i vjerovali nam. Njihov trud je dio našeg uspjeha, zato budite ponosni na sve ono što smo zajednički postigli – kada ste sa pobjednikom i sami ste pobjednici." rekao je Lemeš.

Takođe, on je izrazio svoju zahvalnost sestrinskoj firmi ”Alternativa 1997” d.o.o. iz Beograda bez koje ni oni sigurno ne bi bili ono što jesu danas.

U novoj tvornici poliuretanskih termopanela već je proizvedeno 1,3 miliona metara kvadratnih panela. Novu liniju panela od kamene vune puštaju u rad 7. januara. Do kraja januara završavaju certificiranje po novom standardu ISO 9001:2015, kao i certificiranje po CE znaku, čime stiču pravo izvoza panela u zemlje Europske unije. U 2019. planiraju novi investicioni ciklus procijenjene vrijednosti 3.000.000 KM. Time će u potpunosti biti zaokružen proizvodni asortiman iz oblasti kojom se bave.

"Idemo dalje u nove pobjede i molimo dragog Boga da nam pomogne u narednim projektima kako je to činio i do sada." rekao je Lemeš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo