Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.07.2018. 09:21

Prvi poziv za podnošenje projektnih prijedloga Projekat za razvoj i promociju turizma - Promocija, politika i pilot projekat i program rada 2018-2020

Izvor: Nezavisne novine, 16.07.2018.

RegionalCooperationionCouncil

 

 

Projekat za razvoj i promociju turizma

Prvi poziv za podnošenje projektnih prijedloga

 

u cilju pružanja podrške projektu Vijeća za regionalnu saradnju pod nazivom "Triple-P Tourism in SEE: Promotion, Policy, and Pilots", u okviru Programa dodjele bespovratnih finansijskih sredsta­va - grantova (ref. br. 3PCfP01/2018)

 

Rok: 16. august 2018. godine

 

OBAVIJEST

Sekretarijat Vijeća za regionalnu saradnju objavljuje poziv za podnošenje prijedloga za realizaciju aktivnosti (pilot projekta vrijednog do 54.000 EUR) u okviru svog Programa dodjele bespovratnih finansijskih sredstava - grantova za period od 2018. do 2020. godine.

Ovim pozivom za podnošenje prijedloga predviđeno je ukupno 540.000 EUR za aktivnosti koje su usmjerene na potrebe razvoja ruta kulturnog i avanturističkog turizma, kako je to definirano Pro­jektom za razvoj i promociju turizma (Triple P Tourism). Projekat provodi Vijeće za regionalnu sa­radnju (RCC), a finansira Evropska unija.

Na ovaj poziv za podnošenje projektnih prijedloga primjenjuje se ograničeni postupak koji će se odvijati u dvije faze. U prvoj fazi, koja će trajati do 16. augusta 2018. godine, kandidati su dužni podnijeti koncept pilot projekta popraćen izjavom i dokumentacijom o registraciji, za potrebe pro­vjere prihvatljivosti.

U drugoj fazi, a nakon provedene evaluacije projektnih koncepata, odabrani kandidati će biti po­zvani da popunjen obrazac za cjelovitu prijavu dostave do 27. septembra 2018. godine.

Kandidati čije cjelovite prijave budu uvjetno odabrane podliježu detaljnoj provjeri prihvatljivosti na temelju dostavljene prateće dokumentacije. Vremenski period predviđen za realizaciju pilot projekata (bespovratnih finansijskih sredstava - grantova) u okviru ovog poziva za podnošenje projektnih prijedloga kreće se u rasponu od dva do sedam mjeseci.

 

Cjelovite smjernice za kandidate i svi relevantni dokumenti dostupni su na: www.rcc.int/tourismgrants

 

Preuzmite RCC 3P 1st Call for Proposals.zip

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: