Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.07.2017. 08:37

Javni poziv organizatorima sajamskih i drugih manifestacija za dodjelu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji u 2017. godini

Izvor: Oslobođenje, 21.07.2017.

B O S N A  I  H E R C E G O V I N A

MINISTARSTVO VANJSKE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA

 

Na osnovu člana 61. stav 2. Zakona o upravi („Službeni glasnik BiH“, br. 32/02 i 102/09) i člana 4. Odluke o kriterijumima za raspodjelu tekućih grantova odobrenih Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji i inostranstvu u svrhu promocije domaće proizvodnje u 2017. godini („Službeni glasnik BiH“, broj 50/17), Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, o b j a v lj u je

 

JAVNI POZIV

organizatorima sajamskih i drugih manifestacija za dodjelu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2017. godini

 

I-PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet javnog poziva je prikupljanje zahtjeva zainteresovanih subjekata za dodjelu grant sredstava za učešće na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2017. godini. Ukupan iznos sredstava namijenjenih za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji iznosi 385.000,00 KM.

Finansijska sredstva su odobrena u Budžetu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Ministarstvo) za 2017. godinu.

 

II-KORISNICI SREDSTAVA

Korisnici sredstava su pravna lica registrovana ili ovlaštena u Bosni i Hercegovini za obavljanje poslova organizacije sajamskih i drugih manifestacija.

 

III-PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća imaju svi zainteresovani organizatori sajamskih i drugih manifestacija koji imaju iskustvo u organizaciji sajamskih i drugih manifestacija međunarodnog karaktera;

 

IV-SADRŽAJ ZAHTJEVA ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA

Uz zahtjev za dodjelu grant sredstava za učešće u sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2017. godini, zainteresovani organizatori sajamskih i drugih manifestacija u zemlji trebaju dostaviti sljedeće dokumente:

- Popunjen i ovjeren aplikacioni obrazac (može se preuzeti na web stranici Ministarstva www.mvteo.gov.ba;

- Sudsko rješenje o registraciji za organizovanje sajmova ili odgovarajuću odluku ako je organizator lokalna zajednica;

-  Identifikacioni broj;

- Kopiju lične karte odgovorne osobe;

-  Kopiju ugovora o bankovnom računu (podaci o banci i transakcijskom računu);

-  Sajamski katalog ili bilo koji drugi dokaz kojim dokazuju da predmetna sajamska ili druga manifestacija ima međunarodni karakter i da se njome promoviše domaća proizvodnja;

-  Izjavu organizatora sajamskih i drugih manifestacija da će nakon prijema grant sredstava za podršku sjamskim manifestcijama, srazmjerno dobijenim sredstvima, umanjiti troškove učešća domaćim sajamskim izlagačima;

-  Izjavu organizatora sajamskih i drugih manifestacija da će nakon prijema grant sredstava, Ministarstvu dostaviti ovjeren Izvještaj o namjenskom utrošku dodjeljenih sredstava na osnovu prijave na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčanih sredstava tekućeg granta (obrazac za izvještaj će biti sastavni dio Ugovora između Ministarstva i korisnika granta i isti će biti objavljen na web stranici Ministarstva).

Sve priložene kopije navedenih dokumenta moraju biti ovjerene od strane upravnih organa ili od strane notara. Ovjera ne smije biti starija od tri mjeseca, od dana podnošenja zahtjeva.

Zahtjevi koji ne sadrže dokumente tražene ovim Javnim pozivom biće odbijeni i neće biti predmet daljeg razmatranja.

 

V-OCJENA ZAHTJEVA I ODABIR KORISNIKA GRANT SREDSTAVA

Ocjena zahtjeva i odabir korisnika grant sredstava izvršiće se u skladu sa Odlukom o kriterijumima za raspodjelu tekućih grantova odobrenih Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji i inostranstvu u svrhu promocije domaće proizvodnje u 2017. godini.

Ministarstvo će putem web stranice obavijestiti odabrane korisnike grant sredstava o izboru i iznosu dodijeljenih sredstava.

 

VI-NAČIN PODNOŠENjA ZAHTJEVA

Zahtjevi za dodjelu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2017. godini, sa propisanom dokumentacijom, šalju se preporučeno poštom ili dostavljaju lično u zatvorenoj koverti, na adresu:

BOSNA I HERCEGOVINA

MINISTARSTVO SPOLjNE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA

MUSALA 9

71 000 SARAJEVO

Sa naznakom: „NE OTVARATI“- Komisiji za razmatranje zahtjeva za dodjelu tekućeg granta za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji.

 

Na poleđini koverte obavezno navesti naziv – ime podnosioca zahtjeva, adresu i kontakt telefon i ovjeriti pečatom pravnog lica.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana nakon objavljivanja u dnevnim listovima.

Isti će biti objavljen i na web stranici Ministarstva www.mvteo.gov.ba,  gdje će se moći preuzeti i aplikacioni obrazac.

Ministarstvo ne snosi nikakve troškove prijavljenih učesnika, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti, zahtjev u potpunosti odbije ili poništi Javni poziv.

 

Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.

 

APLIKACIONI OBRAZAC 

OBRAZAC ZA IZVJEŠTAJ 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: