Privatizacijska priča iz Neuma: U hotel ulažu osam miliona KM

29.04.2016. 13:26 / Izvor: Akta.ba

Na pomolu je još jedna uspješna privatizacijska priča u našoj zemlji. Kompanija A3 iz Širokog Brijega kao glavni izvođač radova u Neumu radi na proširenju Sunčane obale.

Realizuje se još jedna uspješna privatizacijska priča u našoj zemlji. Kompanija "A3" iz Širokog Brijega kao glavni izvođač radova u Neumu radi na proširenju "Sunčane obale". Hotel je privatizovan 2014. godine, od strane kompanije "Orka" iz Neuma koja se obavezala ugovorom da će u naredne tri godine investirati 6.111.850,00 KM, s tim da u roku od 45 dana od dana potpisa ugovora bila obavezna uplatiti 975.000,00 KM.

Prema Ugovoru kupac se, obavezao obnoviti, modernizirati i dograditi hotel sa svim sadržajima na nivou hotela od četiri zvjezdice s 200 ležaja.

Ekipa poslovnog portala Akta.ba posjetila je Neum kako bi se uvjerili u tok privatizacije. Radovi su u jeku. Tihomir Putica, jedan od vlasnika budućeg hotela za naš portal kaže kako se radi na širenju kapaciteta hotela.

"Budući hotel imat će 130 soba, odnosno 260 ležajeva, što će za 100 kreveta biti više u odnosu na stanje prije privatizacije", kaže Putica, pojašnjavajući kao će se u prizemlju i prvom spratu hotela nalaziti prodajni prostori.

Hotel će imati bazen, restoran sa 300 mjesta, te ostale sadržaje koji su potrebni da bi boravak turista bio ugodniji.

 Vrijednost investicije je oko osam miliona maraka. Sa obnovom se malo kasni kaže Putica, te će radovi biti završeni 2017. godine.

Osim obnove hotela, planirano je i uređenje plaže, a kad se sve finalizuje zaposlenje će dobiti 30 radnika.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije