Cybersecurity - centralna tema Microsoft NetWork konferencije 6

14.03.2016. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Cybersecurity - centralna tema Microsoft NetWork konferencije 6

Centralne teme ovogodišnje konferencije vezane su za cloud servise i cybersecurity, sa posebnim osvrtom na lokalne okvire, tranziciju na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

Predstavnici kompanije Microsoft BiH, na čelu sa direktorom Omarom Krivošijom su danas u Sarajevu novinare upoznali s programom i predavačima predstojeće NetWork 6 konferencije koja će se u aprilu održati u Neumu.

Konferencija će učesnicima ponuditi šest paralelnih smjerova (podrška poslovanju i produktivnosti, razvojne platforme i alati, pohrana i analiza podataka, server / cloud infrastruktura i servisi, klijent platforme i uređaji i studije slučaja, sa ukupno 84 predavanja.

Microsoft NetWork 6 konferencija počinje sa keynoteom u ponedjeljak, 18.4.2016. godine u 18 sati, a nastavlja se 19. i 20.4. sa predavanjima kroz šest paralelnih smjerova, uz predavanja za menadžere, predstavljanje lokalnih studija slučaja, predavanja za programere i IT profesionalce.

Istaknuto je kako su centralne teme ovogodišnje konferencije vezane su za cloud servise i cybersecurity, sa posebnim osvrtom na lokalne okvire, tranziciju na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

Osim najboljih lokalnih i regionalnih predavača, i ove godine na konferenciji će predavati neki od najpoznatijih predavača na Microsoft konferencijama u svijetu, među kojima su Andy Malone (stručnjak za sigurnost), Thomas Maurer (cloud i virtualizacija), John Craddock (Active Directory), Martina Grom (Office 365), Toni Pohl (Office 365 razvoj), Alan Mendelevič (pokretač AdDuplex servisa za oglašavanje u aplikacijama), Andy Wigley (razvoj Windows 10 univerzalnih aplikacija) i drugi.

Prošlogodišnja NetWork konferencija

Tokom konferencije, bit će riječi još o Microsoft Azure, SQL Server 2016 i Office 365 platformama, hibridnim scenarijima koji podrazumijevaju upotrebu online servisa sa lokalnim rješenjima, povećanju produktivnosti i optimizaciji troškova, te rješenjima vezanim za Windows 10, infrastrukturu i sigurnost, virtualizaciju kroz Windows Server 2016, poslovnu inteligenciju, napredne baze podataka, upravljanje projektima, multi-platformski razvoj aplikacija uz Xamarin, korištenje Microsoft i open-source tehnologija, itd.

Vrijedi napomenuti da će vrhunske predavače i teme na ovogodišnjoj konferenciji pratiti i vrhunska zabava. Naime, u ponedjeljak, nakon otvaranje konferencije, učesnike konferencije razveselit će Zijah Sokolović, a u utorak, nakon dana ispunjenog kvalitetnim predavanjima, učesnike će zabaviti Tijana Dapčević.

Prijave za konferenciju su otvorene do 11.04.2016. godine.

Inače, Microsoft je objavio i detaljan raspored predavanja MS NetWork 6 konferencije, više detalja možete pronaći OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti