Investicije / PROJEKTI

Ovo je projekat Halima Zukića koji će promijeniti budućnost Visokog

26.05.2017. 10:04 / Izvor: Akta.ba

ViLand je novi projekat koji će promijeniti budućnost Visokog. Začetnik ovog projekta je Halim Zukić, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Projektni tim ViLand Resorta danas je predao pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za prvi Full of Life resort koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, te samo tri km udaljen od isključenja sa koridora Vc.

U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, vođen krilaticom ViLand Resort – Full of Life (ViLand Resort – pun života), koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste. Samim tim, naš projekat značajno bi unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.

Projekt je zamišljen kao sportsko-rekreativni zabavni centar, multifunkcionalni centar koji svojim gabaritima, svojim sadržajima prevazilazi sve dosadašnje projekte, te će kao takav predstavljati jedan novi sadržaj koji će uticati na kvalitet života građana i privući značajan broj turista.

Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od cca 9ha kreirano je niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma: glamping zona sa luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio jezera i u krošnjama stabala; hotel i spa centar sa unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje; scouting zona sa šatorima, bio jezerom i skakaonicom; kamping zona; piknik zona; adrenalinski park sa zip lineom; up&down biciklistička staza za djecu; fudbalski i multisport tereni sa pratećim sadržajima; street workout i fitness na otvorenom; stijene za penjanje; unutrašnja i vanjska dječija igrališta; unutrašnji i vanjski multifunkcionalni prostori za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.); tržnica na otvorenom; zatvorena tržnica sa food courtom; mnoštvo ugostiteljskih i shopping objekata.

Izgradnjom ovog projekta građani Visokog će imati jedan bolji kvalitet života, a otvaranjem kompleksa biće otvorena i nova radna mjesta. Konačan benefit će nastati kada kompleks počne primati turiste.

Za poslovni portal Akta.ba Zukić je kazao kako ulaze u proceduru pribavljanja potrebnih odobrenja i usaglašavanja s planskom dokumentacijom.

"Po pribavljanju istih, namjera nam je odmah pristupiti investiciji i dovršiti u relativno kratkom vremenu, obzirom da se uglavnom radi o rekonstrukciji već postojećih objekata", istaknuo je Zukić.

Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije