Ovo je projekat Halima Zukića koji će promijeniti budućnost Visokog

26.05.2017. 10:04 / Izvor: Akta.ba

ViLand je novi projekat koji će promijeniti budućnost Visokog. Začetnik ovoga projekta je Halim Zukić.

ViLand je novi projekat koji će promijeniti budućnost Visokog. Začetnik ovog projekta je Halim Zukić, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Projektni tim ViLand Resorta danas je predao pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za prvi Full of Life resort koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, te samo tri km udaljen od isključenja sa koridora Vc.

U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, vođen krilaticom ViLand Resort – Full of Life (ViLand Resort – pun života), koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste. Samim tim, naš projekat značajno bi unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.

Projekt je zamišljen kao sportsko-rekreativni zabavni centar, multifunkcionalni centar koji svojim gabaritima, svojim sadržajima prevazilazi sve dosadašnje projekte, te će kao takav predstavljati jedan novi sadržaj koji će uticati na kvalitet života građana i privući značajan broj turista.

Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od cca 9ha kreirano je niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma: glamping zona sa luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio jezera i u krošnjama stabala; hotel i spa centar sa unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje; scouting zona sa šatorima, bio jezerom i skakaonicom; kamping zona; piknik zona; adrenalinski park sa zip lineom; up&down biciklistička staza za djecu; fudbalski i multisport tereni sa pratećim sadržajima; street workout i fitness na otvorenom; stijene za penjanje; unutrašnja i vanjska dječija igrališta; unutrašnji i vanjski multifunkcionalni prostori za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.); tržnica na otvorenom; zatvorena tržnica sa food courtom; mnoštvo ugostiteljskih i shopping objekata.

Izgradnjom ovog projekta građani Visokog će imati jedan bolji kvalitet života, a otvaranjem kompleksa biće otvorena i nova radna mjesta. Konačan benefit će nastati kada kompleks počne primati turiste.

Za poslovni portal Akta.ba Zukić je kazao kako ulaze u proceduru pribavljanja potrebnih odobrenja i usaglašavanja s planskom dokumentacijom.

"Po pribavljanju istih, namjera nam je odmah pristupiti investiciji i dovršiti u relativno kratkom vremenu, obzirom da se uglavnom radi o rekonstrukciji već postojećih objekata", istaknuo je Zukić.

Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije