Neka vam ponedjeljak postane omiljeni dan u tjednu

26.02.2017. 18:46 / Izvor: Akta.ba
Neka vam ponedjeljak postane omiljeni dan u tjednu

Najgori dan u tjednu mnogima je ponedjeljak, a razloga za to je mnogo.

Kako ga zavoljeti?

Najgori dan u tjednu mnogima je ponedjeljak, a razloga za to je mnogo. Povratak na posao, početak novog tjedna, nove radne obaveze, zadaci, itd. Mogli bismo nabrajati unedogled. Ipak, ponedjeljak uopće ne mora biti grozan, a sve, dakako, ovisi o vama samima.

Dakle, umjesto da sami sebi stvarate pritisak i strku već od ranoga jutra, započnite ponedjeljak na što je moguće mirniji način. Ako je potrebno, ustanite malo ranije kako bi na miru popili svoju prvu jutarnju kavu te kako biste se dobro pripremili za novi tjedan i sve obaveze koje vas čekaju.

Započnite lagano

Iako mnogi savjetuju da prvo treba napraviti one najteže zadatke, mi tvrdimo suprotno. S obzirom na to da je ponedjeljak već dovoljno težak sam po sebi, ostavite one najteže zadatke za ostatak tjedna ili barem za popodnevne sate. Ponedjeljkom ujutro radite nešto zabavnije, jednostavnije zadatke koje također treba napraviti, a neće vas preopteretiti.

Pronađite nešto čemu ćete se veseliti 

Kako biste se više radovali ponedjeljku, učinite nešto što će vas usrećiti. Primjerice, obećajte sami sebi da kasnije idete u shopping ili otiđite u parfumeriju ili pod pauzom za ručak odite na kolač u svoju omiljenu slastičarnicu. Na taj će vam način preživjeti ponedjeljak biti mnogo lakše.

Promijenite svoju rutinu

Da bi vam ponedjeljak bio manje dosadan, nemojte dozvoliti da vam svaki dan bude isti. U svaki svoj radni dan uvedite nešto novo ili drugačije.

Priuštite si nešto slatko

Ako pazite na prehranu ili pak ste na dijeti, neka ponedjeljak bude dan kada varate. Kupite čokoladu, neki fini kolač ili bilo što od čega vam rastu zazubice i navalite na njega čim osjetite da psihički tonete.

Nedjelju iskoristite maksimalno

Da bi ponedjeljak bio dobar, također je važno i na koji ste način proveli dan prije. Dakle, nedjelju iskoristite do maksimuma. Uživajte, odmorite se i relaksirajte, priuštite si kupku ili provedite dan u prirodu. Nedjeljnu večer iskoristite kako bi se pripremili za novi radni tjedan – pripremite outfit za ponedjeljak, sastavite popis zadataka, itd.

Budite sami sebi na prvom mjestu

Posljednja, ali nikako ne i manje bitna stvar je da sami sebi trebate biti na prvom mjestu, i to ne samo ponedjeljkom. Ali vrijeme ponedjeljkom kad dođete doma s posla posebno posvetite samo sebi. Priuštite si kupku, pogledajte svoj omiljeni film ili otiđite na masažu.

Pronađite zanimljive aktivnosti i načine na koje ćete provoditi svoje vrijeme kroz tjedan, a koji se ne odnose samo na stvari vezane uz posao. Tu i tamo si priuštite spa tretman, posjetite frizera, otiđite s dragim u kino...aktivnosti je bezbroj, samo morate izdvojiti vrijeme za stvari koje vas ispunjavaju i čine sretnijom te ujedno i boljom osobom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera