Povoljnim kreditima do kupovine stanova u Sarajevo Waves-u

31.12.2015. 16:32 / Izvor: Akta.ba
Povoljnim kreditima do kupovine stanova u Sarajevo Waves-u
OTVORI GALERIJU

Prodaja stanova u Sarajevo Waves-u 1 već je počela, a današnje potpisivanje protokola sa BBI bankom omogućit će građanima koji žele kupiti stan da to mogu uraditi pod povoljnim kreditnim stopama.

Kompanija Compact Invest  je danas sa BBI bankom potpisala protokol o poslovnoj suradnji čiji je cilj da građanima, koji žele kupiti stanove koji su izgrađeni u sklopu luskuznog naselja Sarajevo Waves u ilidžanskom naselju Otesu, omoguće kredite sa povoljnim kamatnim stopama. 

Mohammed Sherbi, direktor marketinga Compact Investa, za Akta.ba kaže da je kamatna stopa jako povoljna. Kredit na 10 godina je sa kamatnom stopom od 3 posto, na 15 godina 4,80 i 20 godina sa kamatnom stopom od 6 posto. 

Napominje da je prodaja stanova u Sarajevo Wavesu 1, prvom od pet stambenih objekata koji je završen, već počela te da su im potencijalni kupci kako stranci tako i građani BiH. "Bh. građani imaju šansu da stan kupe direktno kod nas ili u dogovoru sa BBI-a bankom. Onaj tko želi kupiti stan dolazi prvo kod nas da ga vidi, nakon čega mi obavijestimo banku oko potencijalnog kupca i onda oni prave sa njim ugovor'', objašnjava Sherbi.

Podsjeća da je u sklopu projekta Sarajevo Waves planirano šest objekata. Od toga pet stambenih i jedan poslovni.  

Inače radi se o potpuno novoj školi građenja u BiH sa objektima koji imaju ozelenjene prostrane krovove idealne za odmor i relaksaciju sa pogledom na prirodu, osigurana parking mjesta u prostoru suterena objekta, prostrani, svijetli ulazni hol i sl.

Svaki stan ima svoj garažni prostor. Cijena obuhvata i PDV i garažu. Sherbi kaže da nisu htjeli prodavati stanove dok ne budu izgrađeni i završeni za razliku od prisutne dosadašnje prakse u BiH.

"Bitno nam je da kupac vidi stan prije nego se odluči kupiti ga. Imamo dogovor sa četiri bh. kompanije namještaja da svaka opremi jedan stan. Kompanijama je to dobra prilika da se predstave sa svojim proizvodima a nama je prilika da kupac kada dođe dobije predstavu kako to izgleda", priča nam Sherbi.

Amel Kovačević, direktor sektora za poslovanje stanovništvom BBI banke, navodi da im je bitno da u BiH postoje projekti  kao što je ovaj jer to kreira nove vrijednosti i ambijent za življenje u našem gradu.

Protokol su danas potpisali Amel Kovačević, direktor sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Moussa Fattah, član savjetodavnog odbora Compact Investa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti