Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.10.2016. 10:26

Usluge osiguranja - kolektivno, kombinirano i osiguranje motornih vozila u toku 2017. godine

Izvor: Akta.ba, 03.10.2016.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNO MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH SARAJEVO

 

Broj: 01-07-07/3-14-2-1220

Datum, 20.09.2016. godine

 

Na osnovu člana 22. Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj 81/14) i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj 39/14), federalni ministar unutrašnjih poslova d o n o s i

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku usluge osiguranja uposlenika Federalnog ministarstva unutrašnjih/unutarnjih poslova i polaznika Policijske akademije - kolektivno, kombinirano i osiguranje motornih vozila u toku 2017. godine.

 

I

Na osnovu čl. 64. stav (1) tačka b), 69. stav (1) tačka a), 70. i 89. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 39/14) i na osnovu Odluke o pokretanju postupka nabavke usluge osiguranja uposlenika Federalnog ministarstva unutrašnjih/unutarnjih poslova i polaznika Policijske akademije (kolektivno, kombinirano) i osiguranje motornih vozila (obavezno osiguranje motornih vozila i kasko osiguranje motornih vozila) u toku 2017. godine, putem Konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, broj: 01-06-06/3-14-2-1223 od 1. 9. 2016. godine, dodjeljuje se ugovor za nabavku usluge osiguranja uposlenika Federalnog ministarstva unutrašnjih/unutarnjih poslova i polaznika Policijske akademije - kolektivno, kombinirano i osiguranje motornih vozila u toku 2017. godine.

 

Ugovor za nabavku usluge osiguranja uposlenika Federalnog ministarstva unutrašnjih/unutarnjih poslova i polaznika Policijske akademije - kolektivno, kombinirano i osiguranje motornih vozila u toku 2017. godine, dodjeljuje se ponuđaču „SARAJEVO OSIGURANJE", d.d. Sarajevo, koji je dostavio ponudu sa najnižom cijenom u iznosu od 21.273,14 KM, sa popustom i PDV-om, koja ispunjava sve uslove predviđene Konkurentskim zahtjevom.

 

II

Obavezuje se Sektor za materijalno - finansijske poslove Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, da shodno Zakonu o javnim nabavkama BiH, pripremi sve potrebne akte za sklapanje Ugovora sa ponuđačem „SARAJEVO OSIGURANJE", d.d. Sarajevo,.

 

Obrazloženje

Komisija za provođenje postupaka nabavke svih roba, usluga i radova za 2017. godinu putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, formirana Rješenjem federalnog ministra unutrašnjih poslova, broj: 01-07-07/3-14-2-1220 od 14. 9. 2016. godine, provela je postupak po Konkurentskom zahtjevu za dostavu ponuda za nabavku usluge osiguranja uposlenika Federalnog ministarstva unutrašnjih/unutarnjih poslova i polaznika Policijske akademije - kolektivno, kombinirano i osiguranje motomih vozila u toku 2017. godine, objavljenom na portalu Javnih nabavki, broj: 405-7-2-43-3-31/16 od 1. 9. 2016. godine. Tom prilikom izvršila je razmatranje, analizu i ocjenu blagovremeno prispjelih ponuda ponuđača: 1. „ZOVKO OSIGURANJE" d.d. Žepče, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 50.132,12 KM; 2. „BOSNA SUNCE OSIGURANJE" d.d. Sarajevo, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 51.006,12 KM; 3. „SARAJEVO OSIGURANJE", d.d. Sarajevo, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 21.273,14 KM; 4. „VGT OSIGURANJE" d.d. Visoko, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 32.105,40 KM; 5. „ATOS OSIGURANJE" a.d. Istočno Sarajevo, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 31.198,40 KM; 6. „TRIGLAV OSIGURANJE" d.d. Sarajevo, ukupna ponuđena cijena sa PDV-om i popustom iznosi 43.115,60 KM,

Nakon ispitivanja ponuda, Komisija je utvrdila da ponuda ponuđača „ATOS OSIGURANJE" a.d. Istočno Sarajevo nije prihvatljiva jer ne sadrži sve tražene dokumente, odnosno ne sadrži dokaz o izmirenim obavezama u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja kao i u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektih poreza. Također, cijena ponude je znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku.

Ponude ponuđača „ZOVKO OSIGURANJE" d.d. Žepče, „BOSNA SUNCE OSIGURANJE" d.d. Sarajevo, „VGT OSIGURANJE" d.d. Visoko, „TRIGLAV OSIGURANJE" d.d. Sarajevo su prihvatljive i sadrže sve tražene dokumente ali su cijene ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku.

Ponuda ponuđača „SARAJEVO OSIGURANJE", d.d. Sarajevo je prihvatljiva i sadrži sve tražene dokumente.

Komisija je uzela u obzir i tačku 5) Tenderske dokumentacije, koja se odnosi na primjenu preferencijalnog tretmana domaćeg te dostavila Izvještaj s prijedlogom sklapanja Ugovora sa ponuđačem „SARAJEVO OSIGURANJE", d.d. Sarajevo, koji je dostavio ponudu sa najnižom cijenom u iznosu od 21.273,14 KM i koja ispunjava sve uslove predviđene Konkurentskim zahtjevom.

Shodno navedenom a vođen Izvještajem o radu Komisije i preporukom o dodjeli Ugovora, Ugovorni organ je odlučio kao u dispozitivu ove odluke. 

 

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Uredu za razmatranje žalbi BiH, u pisanoj formi u roku od 5 (pet) dana od dana prijema iste. Žalba se podnosi putem Ugovornog organa u 3 (tri) primjerka.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: