Raspisan poziv za prijavu projekata u okviru programa ERASMUS+

09.10.2014. 11:44 / Izvor: eKapija.ba
Raspisan poziv za prijavu projekata u okviru programa ERASMUS+

Europska komisija je objavila javni poziv za podnošenje prijedloga za financiranje proetka iz programa ERASMUS+ programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Europska komisija je objavila javni poziv za podnošenje prijedloga za financiranje projekata iz ERASMUS+ programa Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Ovim su pozivom na podnošenje prijedloga obuhvaćene aktivnosti koje se odnose, između ostalog, na obrazovnu mobilnost pojedinaca u području obrazovanja, suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, strateška partnerstva u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih, jačanje kapaciteta u području visokog obrazovanja, podršku reformi politike...

Za financiranje u okviru programa Erasmus+ mogu se prijaviti sva javna i privatna tijela koja djeluju u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Nadalje, skupine mladih koje su aktivne u radu s mladima mogu se prijaviti za financiranje za obrazovnu mobilnost mladih osoba i radnika te za strateška partnerstva u području mladih. Ove skupine, navodi se, ne moraju nužno biti u okviru organizacija mladih. 

Aplikanti iz BiH od lipnja ove godine također sudjelovati u ovom pozivu kao i aplikanti iz 28 država članica Europske unije,zemlje EFTA-e/EGP-a: Island, Lihtenštajn i Norveška, države kandidatkinje: Turska i bivša jugoslavenska Republika Makedonija.

Nadalje, neke aktivnosti programa Erasmus+ otvorene su organizacijama iz zemalja partnera.

Napomenimo da BiH ima mogućnost djelimičnog sudjelovanja u okviru ovog programa. Za aplikante iz BIH bit će sufinancirane aktivnosti i uspostave struktura u BiH vezano za europske mreže u oblasti obrazovanja: Eurydice, Euroguidance, Europass i Europski kvalifikacijski okvir, te Europske platforme za obrazovanje odraslih - EPALE i platforme namijenjene za suradnju osnovnih i srednjih škola eTwinning.

Ukupni proračun dodijeljen ovome pozivu na podnošenje prijedloga iznosi 1 736,4 milijuna EUR. Za obrazovanje i osposobljavanje predviđeno je 1 536,5 milijuna EUR, za mlade 171,7 milijuna EUR, kroz program Jean Monnet - 11,4 milijuna EUR, za programa Sport-16,8 milijuna EUR.

Ukupan proračun dodijeljen pozivu na podnošenje prijedloga i njegova raspodjela indikativni su te se mogu izmijeniti na temelju izmjene godišnjih programa rada Erasmusa+. Potencijalnim podnositeljima prijava savjetuje se da redovito prate godišnje programe rada Erasmusa+ i njihove izmjene objavljene na stranici: http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/more_info/awp/index_en.htm kako bi se informirali o proračunu dostupnom za sve aktivnosti obuhvaćene pozivom, navodi se u pozivu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU