Peach sa Bećirovićem

Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put BiH

28.11.2023. 12:40 / Izvor: Akta.ba
predsjedništvo

Bećirović je izrazio zahvalnost Vladi UK na kontinuiranom angažmanu u Bosni i Hercegovini i programima pomoći ekonomskih reformi.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovini Denis Bećirović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom premijera UK za zapadni Balkan Stuartom Peachom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je izrazio zahvalnost Vladi UK na kontinuiranom angažmanu u Bosni i Hercegovini i programima pomoći ekonomskih reformi, jačanju demokratije i reformi vladavine prava.

Lord Stuart Peach je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo, kao svjedok Dejtonskog mirovnog sporazuma, saveznik Bosne i Hercegovine. On je naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti pružati podršku očuvanju nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Specijalni izaslanik premijera UK za zapadni Balkan je, između ostalog, rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje, s posebnim naglaskom na važnost privlačenja investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU